matlagning

Idag har vårat projekt bara gått framåt! Vi har gjort två maträtter som ska vara med i våran kokbok, Amerikanska pannkakor och Pasta med spenat & fetaost. Båda blev väldigt lyckade reslutat och nu har vi fått 4 av våra maträtter helt klara.
Vi har tänkt oss att träffas någon gång på lovet och laga mat.

Vårat största problem vi stött på hittills under vårat projekt, som ändå inte är särskilt stort, var att pannkakorna inte blev som vi ville. De blev brända! Men vi löste det genom att sänka värmen, lätt som en plätt och det slutade med ett lyckat resultat tillslut.


Brända pannkakorLCF


sjuk - tisdag 6/10

Jag blev sjuk under dagen och fick sjukanmäla mig. Linn var på Webbmöte så Frida blev själv. Hon och jag försökte ändå hålla kontakten över internet.
Vi hade till denna tisdag (6/10) samlat på oss recept som vi tyckte var bra, utifrån dom valde vi ut 10 stycken var och skrev upp. Nu har vi 22 recept som vi ska minska ner till ungefär 15-20 recept.
Hitills har vi kommit överrens om tre recept (åtminstone som jag skrivit upp); korvstroganoff, hemmagjord pizza och pasta carbonara.

Idag (måndag) har vi pratat med en av lärarna på Hotell och Resturang. Vi såg nämligen att det skulle serveras korvstoganoff imorgon till lunch, vilket är ett jättebra tillfälle att fota på!

Mötet med "Ica Erik"

En tid blev bestämd, och det blev dags att åka till Ica och prata med Erik. Strax efter klockan 10 på morgonen var vi på plats.
Han undrade var han skulle vara till hjälp med och våran tanke var att vi skulle handla vår mat där och kanske få rabatt på något vis. Men det var inte riktigt vad han hade tänkt sig, utan han föreslog först och främst att vi skulle prata med Hotell och Restaurangprogrammet här på våran skola. Då skulle vi kunna spara tid, om de ville hjälpa oss att göra mat och lägga upp maten, så kunde vi satsa på en bra layout och bra bilder!
Detta var inte det enda förslaget vi fick utav honom. Ica ska nämligen starta upp en hemsida och ha hemkörning. Det ska finnas recept och varor till receptet som man sen ska kunna lägga rakt i varukorgen, så slipper man leta upp varenda vara en efter en. Det är där vi dyker upp i bilden, vi ska kunna hjälpa honom med detta när vi gjort klart vår kokbok. Lägga upp recept från våran bok och varorna till recepten så det blir enklare för hans kunder att beställa.
Så skulle vi kunna få en liten summa för det om vi ville hjälpa honom med det.

Jag tror att alla vi tre blev frestade av ideén. Först och främst måste iallafall kokboken bli klar, sen kan vi börja fundera mer på detta! Och även prata med er handledare vad ni tycker om det!


Nästa steg i projektet blir:
- Bestämma vad för mat vi vill ha med
- Prata med HR


Nu har vi också skaffat oss en rådgivare från Allt om mat, hon heter Kristina Vallentin.

RSS 2.0