Goda nyheter

Vi fick svar från Erik idag! Så nu ska vi bara bestämma vilken tid och dag vi kan komma och diskutera våran idé med honom.


Nu känns det verkligen som vi tagit ett stort steg framåt!

29 September

Idag fick vi gå på en liten kurs om programmet InDesign som vi kommer använda oss av när vi nu ska göra en bok. Resten av tiden idag gick åt att skriva ut riskkapitalsedlar, de vi startat med gick åt som smör i solsken!
Vi hann även skicka iväg ett mail till Ica Näras butikschef Erik, om att eventuellt samarbeta. Så någon dag framöver hoppas vi att vi kan få träffa honom för att diskutera våra tankar.

Frida ska även ordna så pengarna till UF kommer in så vi blev helt fullt registrerade.

Svar på frågor

Anette har ställt frågor som jag inte lagt märke till och som jag hade tänkt svara på nu.

Vad har hänt sedan förra veckan? Fick ni något uträttat på projektttiden i går e m (tis 15/9)?
Det var väldigt dålig uppdatering från förra gången. Och jag tror det berodde på att vi mest satt och diskuterade och kollade i kokböcker för att hitta tips om vad vi ska göra för olika slags maträtter.

Hur kändes det efter dagens UF-info? Blev ni mer taggade när det gäller att omsätta ert projekt till ett UF-företag?
Vi har ju haft besök utav UF tidigare på företagsekonomin och då tyckte jag inte att det var något för mig. Men när vi nu kom på att göra en kokbok för studerande så kändes det ändå som att vi hade en idé som skulle kunna gå framåt!
Även om vi redan hade bestämt oss för att vara med i UF innan vi fick besök av UF-representanterna, så blev vi ändå mer peppade till att göra detta!

Riskkapitalsedlar

Inom kort måste vi betala in 300kr till UF som gör att vi registrerar oss. Så på vår lektion igår skrev vi ut riskkapitalsedlar som vi sen försökte få folk att "köpa". Under lektionen fick vi ihop 30kr, vilket åtminstone var en början.
Vi tog hem egna för att se om någon hemma kunde vara intresserad av att vara en risktagare. Jag blev av med mina två på 100kr igår vilket kändes bra, så jag hoppas att det gick lika bra för Frida och Linn.


tisdag 8/9, layout

Linn var tyvärr inte här i tisdags när vi skulle arbeta med projektarbetet. Så Frida och jag satte oss ner för att skissa upp en layout som vi tyckte skulle passa in i vår kokbok. Vi har ännu inte delat med oss av våra ideér till Linn, men vi har åtminstone en liten grund att stå på när det gäller layouten.

Idag är det torsdagen den 10 september. Under vår svenskalekton fick vi besök av två ungdomar från UF och då passade vi på att registrera oss och våran idé till deras hemsida! Så då kan vi bocka av det på våran planering!

RSS 2.0