Hemmagjord kebab
Det tog sin lilla tid att få den klar, men jag behövde verkligen inte bli besviken. Smakade som en köpt kebabtallrik om man bortser från att pommesen blev lite brända! Mums, mycket gott!
Du behöver:
1kg köttfärs
1msk spiskummin, malen
3 vitlöksklyftor
1 ägg
2msk svartpeppar, grovmalen
2 tsk salt
2msk lökpulver
1kg köttfärs
1msk spiskummin, malen
3 vitlöksklyftor
1 ägg
2msk svartpeppar, grovmalen
2 tsk salt
2msk lökpulver
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 100grader. Blanda all smaksättning med ägget & blanda sedan i köttfärsen. Knåda gärna så färsen blir jämn.
2. Forma köttfärsen till en jämn rulle utan håligheter, och rulla in i minst två lager ugnsfolié. Låt ändarna vara öppna så att vätska & fett kan rinna ut.
3. PLacera rullen på ett ugnsgaller med en plåt under så vätskan rinner ner där, och ugnsbaka i 3,5 timme.
4. Stäng av ugnen och låt rullen ligga kvar och svalnai en halvtimme, ta sedan ut den och låt svalna ytterligare (fortfarande inpackad). När den svalnat, lägg gärna i kylen över natten och karva redan remsor med en vass kniv. Frys om du vill.
5. Inför servering, stek på kebaben i smör och servera med dina favorittillbehör.
1. Sätt ugnen på 100grader. Blanda all smaksättning med ägget & blanda sedan i köttfärsen. Knåda gärna så färsen blir jämn.
2. Forma köttfärsen till en jämn rulle utan håligheter, och rulla in i minst två lager ugnsfolié. Låt ändarna vara öppna så att vätska & fett kan rinna ut.
3. PLacera rullen på ett ugnsgaller med en plåt under så vätskan rinner ner där, och ugnsbaka i 3,5 timme.
4. Stäng av ugnen och låt rullen ligga kvar och svalnai en halvtimme, ta sedan ut den och låt svalna ytterligare (fortfarande inpackad). När den svalnat, lägg gärna i kylen över natten och karva redan remsor med en vass kniv. Frys om du vill.
5. Inför servering, stek på kebaben i smör och servera med dina favorittillbehör.
Kommentarer
Trackback