Breakfast

Permalink | Godsaker | Kommentarer (0)
2013-06-29 12:38:45

Lite roligare frukost, ägg i paprikaringar! Sjukt gott och väldigt lätt att göra iordning på morgonen.

Nytt jobb

Permalink | Happenings | Kommentarer (0)
2013-06-28 14:21:00

Jag har bara jobbat på mitt jobb i lite mer än en vecka. Förra veckan fick jag ett samtal från Vero Moda, jag hade nämligen sökt detta jobb för mer än en månad sen men då var de inte i behov av mer personal. Vi bokade in en intervju och jag ville inte hoppas på för mycket. Jag tror intervjun pågick i 10-15min sen avbryter hon med att säga: "Nej alltså, jag känner att det här känns så bra, du verkar verkligen vara en genomgo tjej, glad och positiv, så det finns ingen mening med att fortsätta den här intervjun, Vill du komma och provjobba?" Jag blev väldgt chockad, men självklart tackade jag ja!
 
Det har varit mycket tankar och funderingar under de senaste dagarna. Jag har känt innerst inne att mitt andra jobb inte alls passat mig, så trots att jag inte visste hur det skulle gå med Vero Moda så sa jag upp mig igår. Bara det var en lättnad och jag har lärt mig att hädanefter ska jag alltid följa min magkänsla redan från början.

Idag kom samtalet jag väntat på hela veckan, jag fick jobbet! Så min dåliga dag förvandlades trots allt till en väldigt bra dag! Det här ska bli så himla kul! Fan vad jag älskar mitt liv!
 
 
 
 

Otur med grannar

Permalink | Lets Talk | Kommentarer (0)
2013-06-28 08:56:00

Jag kan inte förstå varför Sonny och jag alltid har sån otur med våra grannar? Sista tiden i vår lägenhet i Sverige så flyttade det in ett par under oss som smällde i dörrar, skrek på varandra och om nätterna var det alltid ett jävla liv. Tror vi ringde securitas 5 gånger iallafall. Vi flyttade ju därifrån och här är det väl också lite lyhört, men hör när de går ovanför oss och när vår granne spelar musik. Det stör mig egentligen inte sålänge det inte blir för mycket.

Våra grannar bredvid brukar dock ha fest ibland på helgerna, då spelar de musik kanske fram till 1. Och även om det inte går att somna då så känns det onödigt att be dom sänka, varken Sonny eller jag har haft jobb på helgerna så vi kan ju sova hur länge vi vill sen. Men inatt har nog varit en av de värsta nätterna i mitt liv! Det var torsdag igår, många ska ändå upp och jobba idag. Då bestämmer de sig minsann för att ha fest! I Sverige har de flesta en regel att det ska vara tyst efter 10-11 när det är vardag, verkar inte vara så här. Jag försökte lägga mig vid 12 då hade dom jävligt hög musik på, tror att någon gick och sa till dom strax innan 1 för då sänkte de. Jag lyckades halvsova med två kuddar på huvudet, men vaknade konstant till musiken ändå. Klockan halv 5 imorse hade de fortfarande fest, FYFAN jag var så jävla arg så jag hade lust att slå någon jävligt hårt! Jag får kanske skylla mig själv som inte sa till, men jag kände ändå inte att jag hade rätt att göra det eftersom jag är ledig hela dagen idag... Men hur fan tänker dom?
 
Jag hatar att folk inte kan tänka efter en extra gång när de bor i lägenhet. Man måste liksom respektera att man bara bor en tunn vägg ifrån närmaste granne. Jag har bott i lägenhet största delen av mitt liv och jag har alltid försökt hålla en låg ton för att inte påverka mina grannar. Just nu börjar jag till och med överväga att flytta till landet i framtiden! Jag är så trött på att behöva just anpassa mig efter andra och jag är tusen gånger tröttare på att behöva bli störd av andra titt som tätt!
 
Inte många timmars sömn inatt med andra ord, vaknat helt på fel sida, så får se om det vänder någon gång idag.
 
 
 
 

Något nytt

Permalink | Design | Kommentarer (0)
2013-06-27 20:28:00

Det var nog mer än ett år sedan som jag gjorde om min egen design. Kände att det var dags nu och det är alltid kul med något nytt! Denna gång blev det en lite enklare variant.
 
Gamla
 
Nya
 
 
 

Detangle brush

Permalink | Outside & Inside | Kommentarer (1)
2013-06-25 09:29:00

Även om min blogg inte är det minsta populär så tänker jag ändå tipsa om en grej. Antingen är någon av er som läser väldigt håröm eller så kanske ni känner någon som är det? Jag har alltid varit det, ibland kunde jag ha en stor tova i håret några dagar för att det gjorde så ont att borsta ut den. Jag skulle nog även säga att jag varit mammas värsta kund en del gånger. haha

Nu har min mamma tagit hem en hårborste som är till för oss som faktiskt är hårömma. Jag trodde ärligt inte den skulle fungera, hur stor skillnad kan det vara egentligen? Men jag kände skillnad, den fastnade liksom inte lika mycket i håret som en vanlig borste gör, samtidigt som den reder ut håret. Sen är vissa mer hårömma än andra, jag kände knappt borsten. Helt klart värd att testa! Finns på Sussies Huvudkontor, korsningen mellan Linnevägen och Jägaregatan, för 98kr.
 
 

Midsommarafton

Permalink | Partypingla | Kommentarer (0)
2013-06-24 08:47:42

Jag hade en sån himla bra midsommar med många fina vänner. Vi hade femkamp, käkade gott och hade det hur trevligt som helst. En väldigt lyckad midsommar fest som vi får tacka Sofia och Pontus för, TUSEN TACK FÖR ATT NI ORDNADE ALLT SÅ HIMLA BRA!

Jag låter nog bilderna tala för sig själva.
 
 
 
 

Dags att åka snart

Permalink | Allmänt | Kommentarer (0)
2013-06-20 12:30:37

Idag åker jag hem till Sverige för att fira midsommar med mina fina vänner. Ser verkligen fram emot det, har till och med slagit på stort och beställt en krans, ska bli spännande att se hur den blir. Dessutom kommer det bli himla kul att få träffa alla igen, många har jag inte träffat på väldigt länge.
 
Lite kul att sen Frida och jag lärde känna varandra så har vi alltid firat midsommar ihop, iår är alltså inget undantag, 5e året irad!
 
 
 

Glad!

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2013-06-19 06:04:05

Ni kan inte ana vad som hänt de senaste två dagarna. Förhoppningvis kan det ske en helomvändning inom kort, mer än så kan jag dessvärre inte säga. Men trots att det är en tidig dag på jobbet idag så är jag sjukt glad just nu och tänker fortsätta vara det ett tag till! :)
 

bild: Sara Dahlfors
 

Mugg-muffin!

Permalink | Godsaker | Kommentarer (1)
2013-06-18 21:36:00

Jag var så sjukt sugen på något nu på eftermiddagen. Hade varken orken till att baka något eller gå till affären bara för att köpa någon dyr choklad. Så efter att ha hört talats om "muggmuffins" så testade jag det idag. Blev ju väldigt lyckat och det tog bara 5min! Sen kan man ju ha vilka ingredienser som helst egentligen. Superenkelt!

Såhär gjorde jag:

Ingredienser:
4 msk vetemjöl
1 krm bakpulver
4 msk socker
2 msk kakao
1 ägg
3 msk mjölk
3 msk smör eller neutral olja

Gör såhär:
Blanda dom torra ingredienserna i muggen.
Tillsätt ägget, mjölken och fettet och blanda tills det är slätt.

Ställ i micron på högsta värmen i 2,5 minuter. Klart!
 

Sötsug

Permalink | Lets Talk | Kommentarer (0)
2013-06-14 15:10:00

För några veckor sen gjorde jag tre olika dealer med tre av mina vänner, nu skulle vi sätta stopp för mitt godissug en gång för alla! En gång i veckan fick vi äta vad vi ville, åt man utöver det så blev det ett straff. Det gick rätt bra, jag blev nästan lite besatt av att leta efter annat som jag kunde ersätta godiset och chipsen med. Räkor har blivit som mitt nya lösgodis och det är ju så himla gott!
 
Men som många säkert räknat ut så kunde jag inte hålla mig ändå. Att förbjuda något funkade verkligen inte för mig, då ville jag bara ha mer av allt! Och istället för att bli peppad och tänka att jag gjorde det för min egen skull så blev jag bara frustrerad varje gång jag inte fick äta. Så jag har lagt av och tänker istället att livet är för kort för att inte få äta det man vill äta.
 
Sen behöver det kanske inte gå till överdrift som det ofta har gjort för mig. Att äta chips till fredagsfilmen eller ta en fika på stan med en vän, det är sånt som man ska kunna göra och njuta av. Sen är det ju inget som säger att man inte kan försöka välja de nyttiga alternativen före de onyttiga. Jag kommer fortsätta leta nyttiga recept på godis, bakelser och maträtter. Hittar jag något som smakar bättre än det onyttiga så är det ju definitivt ett jävligt stort plus! För jag tänker minsann inte äta nyttigt bara för att det är nyttigt, det ska vara gott också.
 
 

Äntligen ett jobb!

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (1)
2013-06-14 10:24:00

I tisdags var det dags, första dagen på nya jobbet. Fem dagar har jag och en annan tjej på oss att lära oss allt som man kan lära sig på det här jobbet. Jag känner väl egentligen att det går rätt bra, men såhär i början när man inte kommit in i systemet riktigt så är allt stressigt och väldigt slitsamt. Tågservice heter det och det innebär att vi packar, lastar och tömmer maten som finns på alla tåg. Detta innebär också att jag blir arbetskollega med min egen syster som jobbat där i några månader nu. Men det ska väl också gå bra, haha!

Men så ligger det till iallafall och just nu orkar jag knappt göra något alls efter jobbet. Efter 3 månaders "semester" så är det äntligen dags att komma tillbaka till verkligheten igen! Det är så jäkla skönt att faktiskt ha ett jobb nu under sommaren, så nu är det bara att slita och få ihop lite pengar igen!
 
 
 

Besök

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2013-06-10 21:29:37

 I helgen har pappa & Gunilla varit på besök hos oss. Vi mötte upp dom redan på fredagskvällen när de kom och tog en liten promenad genom stan. Helgen bestod av långa promenader runt i stan, sköna pauser vid hamnen och i parker, god mat och väldigt fint väder! Kunde inte ha blivit en bättre helg!

 

Livet är en dans på rosor..

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2013-06-07 08:18:12

.. Men man glömmer lätt bort taggarna. Det verkar nämligen som jag bara får njuta en liten stund av livet när det är som bäst, för varje gång allt verkligen går som jag vill så är det något som ska ställa till det. Sist blev jag magsjuk. Nu har tandköttet över en visdomstand svullnat upp så mycket att jag inte kan stänga munnen. Det gör ont och jag kan bara äta sånt som man inte behöver tugga! Det här suger verkligen...
 
 
Och på toppen av det hela så behöver jag väldigt snart köpa en ny telefon, min krånglar sjukt mycket! Den har dött och återupplivats 3 gånger bara denna morgon.
 

Ljusare tider

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2013-06-05 15:05:36

Livet rullar på här borta, enda sedan jag kom tillbaka från Sverige senaste gången så har allt verkligen gått mycket bättre. Det är intervjuer, det är jobb och nu sitter jag här med beslutsångest! Från att inte ha något alternativ alls så har jag nu två jobb som jag måste välja på. Det är svårt när det väger jämnt mellan de positiva och de negativa delarna. Just nu känner jag att pengarna faktiskt väger tyngst, jag kommer nog ta det som är närmast, bäst betalt och som säkert vet att jag kommer få mycket tider på. Trivs jag inte finns det alltid chanser att söka nya jobb!
Och en sak till, jobbet på ica var bara tillfälligt i två dagar så det var ingen anställning direkt. Kunde hör av mig om deltid där, men nu dök det upp andra alternativ som sagt.
 
Under tiden jag skrivit detta meddelande så har jag fått tre nya jobberbjudanden. Tackade ja till ett av dom, så om en timme ska jag iväg och jobba på SATS (ett gym), haha! Det kan nog bli kul med tanke på att jag aldrig varit på ett gym, men efter icajobbet så vet jag ju att jag kan lära mig fort. Sköter jag mig kanske jag kan få jobba där när de behöver folk och det kan bli perfekt att kombinera med mitt andra jobb som är på G!
 

Warrior dash!

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2013-06-01 09:34:00

Postmilen var första steget, här kommer nästa steg. Jag har anmält mig till Warrior Dash den 17 Augusti! Så sjukt kul grej! 15 olika hinder kommer man stöta på under loppet och jag ser mest fram emot leran tror jag, haha! Nej, men jag är sjukt taggad, behöver bara träna lite mer först. Sen kommer jag säkert ändå bara skratta mig igenom hela loppet, men det ska ju vara roligt att leva också!