Hej fron Thailand

Permalink | Thailand '11 | Kommentarer (1)
2011-01-29 14:09:56

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade er. Men jag tror ni forstor att jag har det bra och gerna inte spenderar allt for mycket tid vid datorn. Dock er vedret lite ostadigt, men vi har haft nogra dagar med riktigt superveder! Nu har vi dessutom fott lite sellskap av Sonnys familj, hans pappa, syster och farmor. Just befinner vi oss i Ao Nang och ska sova sista natten her. Vi har besokt tvo oar, chicken island och tup island, turkost vatten & vit sand, blev lite snorkling der!

Det heftigaste er nog aporna! Forsta gongen vi skulle forsoka mata aporna so var jag och nellie ensamma. Sonny och hans pappa besegrade ett hogt berg med 1237 trappsteg. Vi hade en hel pose med bananer (i veskan), so fort aporna sog att vi hade mat so kom dom fram. Och en apa sog var vi tog bananerna ifron, so han borjade rota i veskan och slet upp hela posen med typ 10 bananer! Sen var det slut po det roliga. Men vi har soklart fott fler tillfellen efter det att mata dom.

Nog om apor, her har ni bilder!


Tup Island


chicken island(kan inte venda bilderna av nogon anledning..) Denna apa hoppade iallafall upp po min axel bakifron och snodde bananen, lyckades inte riktigt fo med det po bild, men nestan.


Okte moppe till nogot som heter tigercave, der aporna snodde vora bananer. Her var det mer trafik so do fick hjelmen oka po!


Tjolahopp, nesta gong har vi okt ennu mer soder ut!


Update

Permalink | Thailand '11 | Kommentarer (3)
2011-01-21 11:27:42

Hent en hel del de sista dagarna. Fullmoon partyt var helt sjukt. Sonny och jag okte dit for att kika och se hur det var, men satan vad mycket vi saknade vora partyvenner der! Hade varit so roligt. So borja spara nu venner! haha
Det var skitsvort att fonga allt po bild, so jag har filmat endel. Ska forsoka visa det ner jag kommer hem. :)


Po morgonen derefter var det dags att lemna Koh Samui och ta boten till Koh Tao. Vi fick sitta och venta ett tag innan vi fick go po boten. Sen ner det vel var dags slog jag i min to so det borjade bloda. Jag som kan vara ganska kenslig mot sont kende att det blev lite jobbigt i trengseln & vermen, so jag passade po att svimma. Hade nog druckit for lite ockso. Men det gick bra, jag hade ju Sonny vid min sida och snella thailennare. So tillslut vaknade jag till och fick go ombord!

Nu er vi iallafall framme po Koh Tao och det er verkligen en helt underbar o! Jag njuter verkligen just nu. Imorgon ska vi ta en taxibot ut till nogon annan o som jag inte minns namnet po, testa snorkla lite. Vi ska nog kanske hyra moppe ockso.. Vi for se. ;)Ko Samui, dag 3 + bilder

Permalink | Thailand '11 | Kommentarer (1)
2011-01-18 14:49:52

Nu kenns det nestan som vi sitter her varje dag, men det blir framot kvellen ner det inte finns so mycket annat att gora.. Om man inte vill spendera en massa pengar forstos. Tror vi ventar med det till slutet av resan.

Idag har vi iallafall fott lite tid po stranden, men ville inte brenna oss, so det blev bara nogon timme. Vi ot lite gott fron gatukoken och fersk frukt! Mmmm, ni anar inte hur gott det  i den her vermen! Testade even thaimassage idag, veldigt skont, men lite annorlunda! haha

Imorgon for vi vora skreddarsydda kleder. Jag provade klenningen idag och mmmmmm, jag hoppas att jag for anvenda min snart! Han som jobbade der forsokte fo mig att kopa en skreddarsydd vinterkappa, men det kommer nog aldrig fo rum i veskan. skulle fo den for ungefer 800 kr, so det kendes lite surt kanske.. For se om jag hittar nogot de sista dagarna istellet.

Thaiboxningen igor var rett heftigt att se faktiskt. Men av nogon anledning var inte den svenska boxaren med, lite besviken po det faktiskt.. Men vi hade det bra i vora fotoljer, med varsin drink och chips!

Her har ni nogra fo bilder, blir nog mer sen. Men det gor lite segt att ladda upp!


Forsta dagen po Koh Samui, vor fina utsikt fron resturangen vi ot po.


Vora platser po boxningsen igor. Kameran ville inte sammarbeta med mig igor, so jag lyckades bara fo filmer po sjelva boxningen.


Idag po stranden.


Po vort hotell, veldigt mysigt att sitta der och bara ta en drink eller eta om man vill.

Ko Samui, dag 2

Permalink | Thailand '11 | Kommentarer (0)
2011-01-17 08:39:15

Det har inte hunnit hent so mycket her en. Vi har inte ens hunnit bada i havet! Idag ar det nemligen inte so bra veder, regnade en stund och det bloser ganska mycket, HOGA VOGOR med andra ord! Men forhoppningsvis blir vedret lite bettre under dagen eller imorgon. Igor fastnade vi vid en skreddare ner vi skulle till stranden, som lyckades overtala bode mig och sonny att kopa. En veldigt fin longklenning. Onskar att jag skulle po bal igen! Noja, hittar nog nogot tillfelle att ha den endo.

Ikvell blir det som sagt thaiboxning, vi ska fo sitta po VIPplatser. Ska bli spennande.
Bilder ochs ont kommer dyka upp so smoningom, nu hade jag inte kameran med mig. Nu ska vi iallafall se om vi kan hitta nogot roligt att eta, er lite sugen po pankakorna monga pratar om. Ha det fint i sverige!

Kho Samui

Permalink | Thailand '11 | Kommentarer (2)
2011-01-16 11:35:59

Antligen sager jag! Fyfan vad vi rest runt sen vi kom hit till thailand! Nu kan vi varva ner nogra dagar. Fint vader, dock lite mulet med skitvarmt trots det! Har inte mycket tid har nu, vi ska ivag o kopa biljetter till thaiboxning, en svensk ar med och vi far sitta pa besta platserna! haha Ska ner till havet efter och ta forsta doppet ! Ha det bra <3


Thailand, here we come!

Permalink | Thailand '11 | Kommentarer (0)
2011-01-13 22:00:00

Vid den här tidpunkten befinner jag mig någonstans över molnen påväg mot Thailand. Det tar ju några timmar, så när klockan är runt 10 på morgonen den 14 jan så har vi nog kommit fram. Tanken är då att vi ska leta lite information och sen ta oss till hotellet. Poolen ska definitivt testas & även ett rasturangbesök ska göras. De närmaste dagarna är lite oklara, så vi får se vad som händer.

Ni får ha det riktigt fint hemma & nu när jag ändå är uppe i luften så kan jag ju passa på att säga åt vädret att sluta snöa i sverige och försöka gå lite mer åt våren, vore ju skönt.. för er & för mig när jag återvänder hem. Have a nice time ♥Dagen är här!

Permalink | Allmänt | Kommentarer (0)
2011-01-13 10:22:14

Om ungefär 3 timmar åker vi mot arlanda med mamma. Senare framåt kvällen går flyget & nu börjar jag faktiskt bli lite nervös. 6 hela veckor utan familj & vänner, det kommer kännas ovant! Har aldrig någonsin varit borta längre än 2 veckor från Sverige. Det ska bli så spännande samtidigt som det känns lite läskigt!

Nu ska det sista fixas här hemma.
12. I min handväska

Permalink | Lets Talk | Kommentarer (0)
2011-01-13 10:09:26

Vanligtvis har jag bara väska för att jag tycker det är snyggt. Den innehåller liksom inget speciellt, oftast är det bara en plånbok, mobil & nycklar. Till fest därimot brukar det bli lite mer tillexempel extra strumbyxor, lite smink, parfym och en varmare kofta. Men det är rätt skönt att ha det så, att det inte är fullt med massa skit i väskan. Eftersom jag gärna byter mellan väskorna jag har, så jag slipper ju hålla på & flytta över en massa saker mellan väskorna.


The last day

Permalink | Allmänt | Kommentarer (0)
2011-01-12 12:37:45

Nu ska jag när som helst åka till jobbet i detta skitväder, men jag är glad ändå. Idag blir sista dagen jag jobbar innan jag åker till Thailand med min fina pojkvän. Har fortfarande inte fattat att jag åker imorgon!
Ikväll blir det lite kramkalas för de som vill säga hejdå! Tjing!

11. Mina syskon

Permalink | Lets Talk | Kommentarer (2)
2011-01-12 10:34:35

Hoppar över 10an, den var lite trist, har ju pyjamas på mig för tillfället liksom.


Jag har en syster som heter Sara, det är den bästa systern jag har & även den enda. Ibland är vi verkligen som katt & råtta, då funkar det inte alls mellan oss. Men ju äldre vi blivit, ju mer har vi börjar stå ut med varandra.

Ingenting slår de stunder då vi nästan ligger dubbelvikta av skratt, jag tror faktiskt att jag skrattar som mest och längst när jag umgås med min syster. Det finns liksom inte ord för hur roligt vi kan ha det, ingen annan skulle nog förstå för det är så speciella band mellan oss två systrar.

Jag fick aldrig välja om jag skulle ha en syster eller inte, det var lite som att vinna största vinsten på lotto att det just blev Sara som idag är min lillasyster. Fast jag undrar om man kan kalla henne lillasyster nu när hon har blivit större än mig. I mina ögon är hon fortfarande en skitunge, dock finns inte längre brottning kvar som sysselsättning, då lär jag nog ligga på marken inom en sekund och undra vad fan som hände.

Ju mer tiden går, desto närmare kommer vi varandra. Folk säger att vi är så lika och visst kan man se likheter, men ändå är vi så himla olika på vissa punkter. Vi har helt olika kroppar, jag är mer flickig och hon mer pojkig, sen måste jag erkänna att hon är mycket smartare än mig trots att man inte kan tro det ibland! Hon är dessutom bra på det hon gör, spelar liksom ingen roll om hon aldrig gjort det innan. Bestämmer hon sig så kan hon!

Vad säger man, utan min syster skulle jag inte vara hel. Vi är av samma kött och blod. Systrarna Dahlfors, de enda som riktigt förstår varandra när ingen annan fattar.
Jag älskar min syster!


Tisdag

Permalink | Allmänt | Kommentarer (0)
2011-01-11 21:30:39

En dag på jobbet, ena stunden var det galet vad mycket vi hade att göra, andra stunden kändes det mest som jag bara satt och glodde. Idag gjorde jag dessutom något jag hoppas att jag inte gör om igen, lyckades sätta igång larmet till kassaskåpet, så det tjöt i hela lokalen! Panik! Men jag lyckades iallafall stänga av det helt själv & det dök inte upp några poliser/vakter heller.

Var precis hos mamma och färgade håret lite ljusare. Mia tjatade att jag var tvungen att göra det för det skulle tydligen bli skitsnyggt när det solblektes i Thailand. Så jag gjorde som hon sa och det känns bra! ;)

Snart har jag dessutom packat klart inför resan, det ska bli så himla skönt att åka iväg. Kan inte riktigt förstå att det redan är på torsdag vi åker! Happy face!


9. Min tro

Permalink | Lets Talk | Kommentarer (1)
2011-01-11 10:50:42

Jag har aldrig varit troende, aldrig haft föräldrar som är troende heller vilket kanske spelar ganska stor roll. Jag är glad över att jag faktiskt får ha egna åsikter och får bestämma vad jag ska tycka, tro och göra helt utan att någon lägger sig i. Men som sagt så har jag ingenting speciellt som jag tror på, utan jag är lite av en person som gärna målar upp en fantasivärld i huvudet & försöker leva efter den. Livet leker liksom!Festen

Permalink | Partypingla | Kommentarer (1)
2011-01-09 10:09:15

Frida och jag hade 20års fest i fredags, med temat Brat. Ett tema som kan vara lite svårare för tjejer, men tycker det funkade ändå! Hursom så hade vi fixat med bål, snittar och annat snacks. Det kom massor med folk som gjorde festen riktigt lyckad, hade inte funkat utan alla er! ;) Jag hade det väldigt roligt och jag tror de flesta som var där kan instämma om det.

Bilder är ett lättare sätt att beskriva vissa saker, så här har ni!
Föresten, det är min syster som tagit alla bilder, hon fick äran att vara mingelfotograf hela kvällen, tack för det!

One week left

Permalink | Allmänt | Kommentarer (0)
2011-01-06 22:45:58

Om exakt en vecka befinner jag mig över molnen på flyget till Thailand. Det ska bli så himla skönt att komma bort från all stress och snöovädret! Dessutom är allt klart nu förutom packning och sista sprutan. Igår när jag fyllde fick jag nämligen första natten betalad av Trond, alltså fixade han och bokade hotell åt oss igår! Synd att vi inte ska stanna på det hotellet längre, ser riktigt fint ut med pool på taket och allt! Tusan så jag längtar!


Födelsedag

Permalink | Funny stuff | Kommentarer (0)
2011-01-06 21:11:26

Härligt att äntligen få fylla 20år, för en gång skull kändes det verkligen att man blev ett år äldre.
Jag hade en väldigt fin dag igår. Det började med att min syster ställde klockan en halvtimme för tidigt, så 05.30 kom dom in till mig med frukost & paket. Sen var det bara att åka iväg & jobba till fem.
Sonny kom och hämtade mig efter det & vi åkte förbi en snabbis på bolaget, blev två smirnoff ice & en asti cinzano till på fredag. Nästa gång ska jag inte vara så stressad där inne, utan verkligen kolla runt vad som finns för något. haha
Vid klockan 6 kom min lilla släkt hit, åt paj & tårta, pratade & skrattade. Därefter blev det pyjamasparty hemma hos Keso, dock somnade jag nästan direkt efter en väldigt händelserik dag! TACK ALLA!


Fick bli en sån här bild denna gång, så allt som fanns på nätet blev med. Så detta var vad jag fick: Chips, Eltandborste, One more Slice, Pengar, Extern Hårrdisk (1TB), Presentkort på H&M & Åhlens, Undervattenskamera. Dessutom en plattång, 8gb minneskort till kameran och en flaska mousserande vin. TUSEN TACK!


It's my birthday!

Permalink | Happenings | Kommentarer (4)
2011-01-05 01:00:00


Sista dagen som tonåring

Permalink | Allmänt | Kommentarer (0)
2011-01-04 17:55:43

Imorgon blir spriten i min garderob laglig att ha där och jag ska en gång för alla lämna tonåren! Om det inte var så att jag har ont i benet så skulle jag göra ett riktigt glädjeskutt. Nåja, hur spenderar man sin sista dag såhär då? Man jobbar, handlar godsaker, äter godsaker. Sen passade jag även på att vara lite klantig sådär & ramla i trappan, nu har jag ont i både armbågen & knät, så himla typiskt. Men jag ska trösta mig med att käka lite mer godsaker. Sen ska jag ta tag i städningen så det blir snyggt här när gästerna dyker upp imorgon.


Årets första måndag

Permalink | Allmänt | Kommentarer (1)
2011-01-03 10:40:59

Idag är det jobb som gäller, börjar om en timme och jobbar fram till 7 ikväll. Tur att jag hade sovmorgon säger jag bara, kunde knappt somna igår och har sovit otroligt dåligt under hela natten. En hektiskt vecka väntar framför mig, jobbar varje dag utom torsdag, det ska ordnas till fest och det ska firas födelsedag, det ska fixas det sista till thailand och sen ska jag se om jag kan klämma in att gå på pyjamasparty. Bara två dagar kvar till jag fyller och snart bara en vecka kvar till flyget går till Thailand. Ni anar inte hur mycket jag längtar! Det som känns minst bra just nu är att vi inte lyckats hitta något hotell i bangkok, så i värsta fall får vi sätta igång o leta när vi befinner oss där. Tror egentligen inte att det är något problem, bara vi slipper sova utomhus. Allt ordnar sig!

Nyårslöftet

Permalink | Lets Talk | Kommentarer (0)
2011-01-02 23:14:48

Jag vill säga att jag är stolt över mig själv. Förra året gav jag mig själv ett nyårslöfte, som för endel kan vara väldigt svårt att klara av. Det var inte ett löfte om träning, sluta upp med en dålig vana eller något sånt, utan jag skulle stå där vid nästa nyårsafton och tycka om mig själv! Att erkänna för mig själv att jag duger precis som jag är var en väldigt tuff utmaning för mig. Men känslan man får när man inser det är oslagbar & den känslan kommer jag leva länge på. Jag säger dock inte att jag är klar här, jag kommer fortsätta stärka mig själv & intala mig att jag är bra! Man mår så mycket bättre av att tänka positivt om sig själv, erkänna att man är fin eller inse att man faktiskt kan vissa saker man aldrig trodde att man skulle klara av. Jag är glad, eller snarare lycklig - jag trivs så bra med mitt liv och mig själv just nu! Jag vill dessutom tacka alla vänner och min fina fina pojkvän som utan att vara medvetna om det, hjälpt mig med att uppnå mitt nyårslöfte! ♥
Nyårsafton

Permalink | Partypingla | Kommentarer (1)
2011-01-02 20:35:50

Frida och jag fixade oss & gjorde mat, tjejmiddag var vad det stod på schemat. Klockan 5 kom Sandra och Louise, sedan kom Helen också. Vi bjöd på en riktigt god bål och skålade med varandra innan vi satte oss till bords. Tanken var att vi skulle äta trerätters, men alla blev så mätta så vi orkade aldrig efterrätten. Därefter rockade vi rockring på wii & spelade med andra ord, massa skratt & gelenheter bjöds det på och tillslut kände vi oss redo för ännu mer fest. Välutrustade med champange, vin och cider så tog vi oss hem till Pelle. Allt var helbra och vid 12slaget gick vi ut och skålade in det nya året! Jag hade en väldigt bra nyår, slutade dock lite oväntat och vi gick hem strax efter 3 & somnade gott.

Lördagen blev en riktig slödag, gjorde så lite jag bara kunde. Det blev en mysdag med min fina älskling iallafall.