Surfers Paradise

Permalink | Australien '12 | Kommentarer (1)
2012-02-27 23:30:56

Nu har vi tillbringat två veckor här i Surfers, imorgon ska vi på riktigt checka ut & fortsätta vår resa mot Brisbane. Därefter får vi se, vi ska kika på om det finns någon fruktplockning i närheten & isåfall testa på det i någon vecka. Till största sannolikhet kommer vi inte ha något internet under den tiden. Så detta kanske blir sista inlägget på ett tag! Lovar att visa livstecken när vi får chansen!

Här har ni i alla fall lite bilder från de senaste dagarna, både regniga & soliga bilder!


Lite nytt..igen

Permalink | Shopaholic | Kommentarer (1)
2012-02-27 09:49:27

Som ni redan vet har vi haft några regniga dagar här & jag tror inte många blir förvånade när jag säger att jag spenderade pengar på lite nya kläder då. Får leva på nudlar resten av resan tror jag, hehe, skämt åsido!
Vissa är i alla fall intersserade, så här har ni en ganska dålig bild på de senaste fynden + en bikini som ni kan se i det tidigare inlägget! Det roliga är att Sandra & jag lätt faller för samma kläder, så även hon har det virkade linnet & den där gröna i mitten (vet inte vad jag ska kalla det)!

Badkruka

Permalink | Australien '12 | Kommentarer (0)
2012-02-27 08:23:29

Det har snart gått en hel månad här i Australien & idag tog jag mitt första dopp i havet! Skamligt, men är man badkruka så är man!


Regnet det öser ner

Permalink | Australien '12 | Kommentarer (1)
2012-02-25 07:47:30

De senaste dagarna har spenderats på vårt hostel, käkat massor med onyttigheter, läst böcker, sett filmer, suttit vid datorn (när internet tillåter) & idag har jag spenderat pengar på lite nya kläder. Det blir lätt så när man inte kan ligga på stranden & glassa i solen eller svalka sig i havet!

Trots regnet så är det svårt att lämna detta underbara ställe, så istället för att boka nytt hostel & buss till Brisbane så valde vi istället att stanna några dagar till, annars skulle vi checkat ut imorgon. Men vi trivs så bra i Surfers paradise så vi checkar ut på onsdag istället!

Livet är verkligen underbart när man låter dagarna komma som de kommer! Vi har egentligen ingen riktig plan så vi får se var denna resa leder oss!


Movieworld

Permalink | Australien '12 | Kommentarer (0)
2012-02-24 01:52:41

Vi har faktiskt hunnit med att vara på Movieworld två gånger, så där har ni förklaringen till varför vi har olika kläder på vissa bilder.

Grymma karuseller, men slår tyvärr inte Liseberg som har större variation! En av berg&dalbanorna var lite som kanonen, skillnaden var att Superman puttade på vagnen ;) Så han sa: Don't worry guys, I push you out.. Very fast! Sen var det bara att skrika som gällde! Haha!
En annan favorit blev scooby doo, man åkte först som i ett spökhus, sen skickades man upp i något som skulle föreställa en hiss, det var väldigt mörkt & vagnen började därefter backa ut och helt plötsligt for vi bara rakt ner för en backe, baklänges! Alltså när vi åkte den första gången kändes det som att det aldrig skulle ta slut! Men sjukt kul var det!

När vi kom dit testade vi först att se en film i 4D, det skvätte vatten och stolen rörde sig & lite sånna grejer! Jävligt häftigt måste jag säga! Vi var även & kollade på stuntdrivers, de sladdade runt & gjorde coola grejer med bilar.
Mot slutet var det parad för alla olika filmkaraktärer, har även en film på när de dansar. Men att ladda upp filmer här är helt omöjligt så när vi kommer hem eller om vi hittar bättre internet någonstans så ska jag ladda upp dom.



Seaworld

Permalink | Australien '12 | Kommentarer (0)
2012-02-23 04:50:59

Det första nöjesfältet vi gick på var Seaworld. Lite som en djurpark, skillnaden var att det bara var massa vattendjur att titta på! Det första som händer när vi kommer in är att jag hastigt fick bestämma mig om jag ville träffa delfiner, dom hade bara en tid kvar den dagen & jag hade ungefär 15min på mig innan det skulle börja. Bestämde mig tillslut för att göra det, visst det var en riktigt häftig känsla att få träffa ett så fint djur! Men jag tyckte dock inte det var värt dom pengarna. Nu har jag iallafall gjort det & jag skulle helt klart göra om det, fast för ett bättre pris!

Vi var även & såg en teater där en av skådespelarna var ett sjölejon! Det var faktiskt riktigt roligt & jag blev väldigt imponerad över hur de lyckats få sjölejonet till att näst intill bete sig som en människa!
En lyckad dag blev det iallafall!



Wet&Wild

Permalink | Australien '12 | Kommentarer (0)
2012-02-22 23:39:22

Internet är sjukt segt här, blir bara sämre & sämre för varje dag känns det som... Men vi har ändå haft fullt upp de senaste dagarna med att gå på tre olika nöjesfält! Kommer dyka upp uppdateringar om det så fort internet vill samarbeta!

Här har ni iallafall en av typ tre bilder från nöjesfältet Wet&Wild, de hade massor med roliga vattenruschkanor, så det förklarar kanske varför vi inte hade kameran med oss runt!

Kul med sand!

Permalink | Australien '12 | Kommentarer (1)
2012-02-18 02:41:33

Vårt senaste mästerverk! Haha


Shopping

Permalink | Shopaholic | Kommentarer (0)
2012-02-18 02:37:43

Om någon är intresserat, här är grejerna jag köp.. hittills! :)


Lovely

Permalink | Australien '12 | Kommentarer (0)
2012-02-18 00:53:51

Surfers paradise är helt klart ett ställe alla borde besöka om man befinner sig i Australien. Jag fastnade för stället direkt! Som det ser ut nu blir vi kvar en vecka iallafall. Sandra är tyvärr lite kraslig så denna helg får bli en vilohelg, sen kör vi på tre dagar i themeparks. Seaworld, wet&wild & movieworld, tror det kommer bli grymt kul!

Här får ni lite bilder!

Sandslottet

Permalink | Australien '12 | Kommentarer (0)
2012-02-16 23:37:07

Sandra & jag bestämde oss för att bygga sandslott igår! Tror vi förvånade oss själva lite, haha!



Simma lugnt!

Permalink | Australien '12 | Kommentarer (0)
2012-02-16 12:38:58

Yes vi överlevde den långa bussresan. Sen sist har vi hunnit med att: Bo i ett ett 16bäddarsrum, tagit det lugnt på stranden, frestat oss själva med att fönstershoppa (gaaaalet så mycket jag vill ha här), snorklat och nu har vi bytt ställe och befinner oss för tillfället i Surfers Paradise!

Själva Byron var väldigt lugnt och skönt att vara på. Lite som extraextra semester, man kunde surfa, sola, bada och bara koppla av. Jag tror nog Surfers kommer vara betydligt bättre, här finns det lite mer att göra och efter att bara varit här en dag så tycker jag allt är toppen, stannar förmodligen minst en vecka här!

Tänkte iallafall slänga in lite bilder från själva snorklingen som vi gjorde i Byron! Om ni vill se lite andra bilder från Byron så kan ni gå in & läsa Sandras inlägg!












Bjuder på den!

After Surf Camp!

Permalink | Australien '12 | Kommentarer (0)
2012-02-13 09:00:41

Ja, inte nog med att vi hade träningsverk efter allt surfande, jag stukade tån och Sandra fick ännu fler snygga brännor! (Att hon aldrig kan lära sig, hihi)


Vet att mina fötter ser väldigt ovårdade ut, men det blev så efter några kämpiga timmar i havet.

Hej från Sydney

Permalink | Australien '12 | Kommentarer (0)
2012-02-12 07:16:17

Väldigt dåligt med uppdatering här, I know! Men det kommer bli bättre för nu vet jag hur jag ska spara in tid när jag ska blogga! Ibland kan faktiskt även jag tänka till lite & vara ekonomisk! (Att jag shoppade två fina plånböcker & två ringar idag det gills inte)

Som säkert många vet har vi varit på SurfCamp i tre dagar & det var verkligen skiiitkul! Jag lyckades stå upp själv redan första lektionen, sen gick det bara sämre & sämre.. Nu fick man sota för att man inte tränat på tre år, FAN vilken träningsverk jag fick!!! Men jag tänker säga såhär, att det var absolut inte sista gången jag surfade!
I slutet av vår vistelse på campen så fick vi varsin tröja & keps, när vi sen kom tillbaka till Sydney skulle vi få gratis öl & korv om vi hade på oss det. Vad gör man inte för lite gratis mat, jag svepte tillomed ölen trots att jag hatar öl, Gratis är gott eller?
Och som ni ser på bilderna så har vi även lyckats få gratis pizza, mums.

Slänger upp lite blandade bilder. Den absolut roligaste bilden som tagits hittills är nakenbilden på Sandra! Haha, vi har skrattat mycket & länge åt den bilden!




Vi har precis fått veta att vi delat rum med en knarkare som bott här i 6 månader... Väldigt udda kille måste jag säga.. Men ikväll lämnar vi Sydney & åker vidare mot Byron Bay. Vi sparar in en natt på hostel genom att åka under natten, så nu väntar en 12 timmars lång bussresa! Kuuuuul

Första bilderna!

Permalink | Australien '12 | Kommentarer (2)
2012-02-05 01:15:15

Vi har fått otroligt bra väder nu, nästan inga moln alls på himlen! Så nu tänkte jag slänga upp några bilder! :)

Såhär ser det ut i rummet vi bor i. Ja, ni kan ju säkert lista ut vilken som är min säng.. Men kan ju säga att jag är faktiskt inte värst när det gäller att ha oordning.


Såhär trist såg det ut för någon dag sen.. Regn regn och massa regn hela dagarna...


Men nu är det som sagt superfint väder så igår tog vi en promenad till Sydney Harbour Bridge och Sydney Opera house.


Alltså kolla in båten!! Den var enoooorm, och alla hade egna typ balkonger som de kunde gå ut på. Lyx!




Men när vi gick från hostlet på morgonen var det faktiskt inte sol, den överraskade oss lite senare så vi hade ju inte smörjt in oss. Jag tackar för att jag varit i INdien innan annars hade jag sett ut som Sandra nu!


Efter igå så får vi se om vi verkligen ska till stranden eller inte. Vi ska iallafall först till en market idag och sen ordna med busspass. Vi får se, vi tar det lite som det kommer!

En liten update!

Permalink | Australien '12 | Kommentarer (0)
2012-02-03 08:29:29

Nu när jag väl har internet en stund så kan jag ju lika gärna passa på att skriva några rader. Kom ju fram till Sydney igår morse, var skapligt trötta då och det tog ett tag innan vi kunde börja göra oss hemastadda på hostlet vi bor på. Bor tillsammans med fyra andra personer som är supertrevliga. Trots att vi var trötta igår kväll efter flygresan så följde vi med dom till hostlets egna nattklubb, det slutade med att vi dansade långt in på natten!

Vi är väldigt dåliga på att ta kort. Vi har liksom inte gjort så mycket mer än att försökt lokalisera oss här. Men det kommer nog dyka upp bilder så småningom. Det är dessutom rätt trist väder för tillfället så det är inte så jättekul att hitta på något utomhus. Men vi har redan hunnit shoppa lite, haha! Svårt att låta bli när man fick två fina toppar för 50kr!

Nåja, förövrigt har jag bytt mobilnummer nu till ett australienskt nummer så ni kan inte nå mig på mitt gamla längre. Ni får väl höra av er på mail eller facebook om ni vill ha det.

I Pek-ing!

Permalink | Australien '12 | Kommentarer (0)
2012-02-01 05:39:09

Vi har redan suttit av två timmar här i Peking så det är bara fyra timmar som återstår. Första 8timmars flygresa gick galant, vi sov största delen av resan. Nu har vi precis fått igång internet och får se vad vi hittar på härnäst. Vi har iallafall insett att det är väldigt billigt här så vi får hoppas att vi har några pengar kvar när vi ska hem så vi kan shoppa lite roligheter här! Hörs när vi kommit tillrätta i Australien igen!


I Pek-ing! höhö