Frida-helg

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2014-05-29 22:09:00

I helgen hade vi besök av Frida. Förutom att vi tog en sväng på stan och åt ute när solen ville visa sig så var nog fredagens fest höjdpunkten på hela helgen. Thea hade tillsammans med två vänner planerat in en stor fest innan de drar iväg till Austrailien om en månad. Kul att få presentera Frida för mina vänner här och vi hade verkligen en superbra utekväll!

Jag fick spendera värdefull tid tillsammans med min fina vän och det var ändå det absolut bästa. Jag kan inte riktigt förklara för någon hur viktig Frida är för mig, eller hur viktiga vi är för varandra. Kan önska att vi bodde närmare, men till den dagen så får vi fortsätta ha daglig kontakt. Tack för att du är du Frida!
Och till alla mina andra vänner, ni vet vilka ni är och ni vet att ni betyder oerhört mycket för mig också!
 
Dåliga på att ta bilder! Fanns bara bilder från festen, men så kan det vara ibland. :)

 
 
♥ friendship ♥
 
 

Blomster

Permalink | Hem & Inredning | Kommentarer (0)
2014-05-27 22:05:00

 Jag älskar egentligen blommor, det är ju så himla fint! Grannarna här har gjort så fint ute på gården och jag blir verkligen inspirerad. Problemet är väl att jag är så dålig på att få blommorna att överleva! Men nu tänkte jag att jag minsann kunde ge det en chans. Jag köpte hem jord och blommor som jag skulle plantera ute på vår lilla balkong.

För det första, jag rekommenderar inte att ta hem 20liter jord själv på tunnelbanan, det var värre än det värsta träningspasset jag varit på! Men jag tog mig hem, med blommor som blev något mosade! Haha
För det andra så blev jag nöjd med resultatet, dock insåg jag att en av blommorna var helt uttorkad idag så får se om jag kan återuppliva den igen! En vecka och det har redan gått snett, men det händer förhoppningsvis inte igen. ;)
 
 
 
 

Dagarna kring 17 maj

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2014-05-27 19:54:58

Jag hade finbesök under 17 maj helgen. Mormor, morfar & mamma kom hit med tåget och var här i 4 dagar. Det är alltid lite extra mysigt att få bjuda hem familjen och visa hur man bor och lever. Det blev mycket skratt och en hel del gottigheter under  helgen.

Själva 17 maj var som vanligt väldigt mäktigt att få uppleva. Alla är är så himla glada och man får en sån positiv energi av det. Mitt i allt såg vi dessutom svenska flaggor och jag undrade vilka idioter som fick för sig att gå runt med det. Men efter ett tag så insåg vi att det bara var Morgan & Ola-Conny som var där med sitt filmteam! haha

Dagarna gick fort, för fort. Skulle önska att jag hade familjen närmare ibland, tur att det finns telefon så vi kan höras var och varannan dag! Tack för baconen, tack för presenterna från kina, tack för att mamma klippte mig, tack för det fina vädret, tack för att mormor tvättade fönstren, tack för alla skratt, tack för sällskapet, tack för allt ni skämde bort mig med! ♥ ♥ ♥
 
 

Fin vän

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2014-05-23 07:24:49

Man blir så glad när man hittar annat i postlådan än räkningar. Min fina vän, Helen, vet vad jag blir glad av! <3



Myskväll

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2014-05-11 08:32:34

Tända ljus, plockmat, testning av ansiktsmask och ett bad en fredagkväll. Ja, det var precis vad Sonny & jag behövde efter en slitsam vecka.
 

Sonny står för de fina bilderna. Väldigt kul att han intresserat sig för fotografering. :)
 

Grabbhelgen

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2014-05-08 19:53:02

Vi hade besök i helgen av Martin och Karl. Först och främst, tusan så skönt att vi bor större så vi kan ta emot besök såhär!
Solen välkomnade och vi började med att gå på fotbollsmatch, min första någonsin! Det bästa var att alla trodde serieledarna skulle vinna, men det gjorde de inte! Grabbarna testade olika öl på fredagen och gjorde galenskaper på byn (själv somnade jag i soffan, utsliten efter jobbet). De mådde som de förtjänade dagen efter! Moahaha. Vi gick ut och åt gudomliga hamburgare på Fridays och sista dagen turistade vi lite genom att åka till Holmenkollen och se på utsikten medan vi tog en fika. En helg med grabbarna var inte helt fel alltså!

 

Var tvungen att ha med denna bild, trots att jag låg hemma i soffan med matkoma så njuter jag ändå av att bara se bilden! Vackra Oslo!
 
 

Min detox-mat

Permalink | Godsaker | Kommentarer (0)
2014-05-07 19:23:00

Tänkte att jag kunde dela med mig av maten jag åt under min detoxvecka. Kan iallafall varm rekommendera frukosten och mellanmålet.

Frukost varje dag som jag fortfarande äter för jag tyckte det var så gott.
Apelsin, jordgubbar och kiwi, med hackade hasselnötter som jag stekte i smaksatt kokosolja.
 

Grön ärtsoppa. Man ska inte säga att något är äckligt, men det här var fan inte gott (ville kräkas bara vid tanken).
Jag kokade upp ärtor och hackad lök, sen mixade jag den med lite peppar o salt och åt en dålig avokado till. Prova om ni vill, men ingen favorit här inte.
 
Det här var ett mycket bättre alternativ! Enkel och god soppa.
Skivade potatis och morötter. Kokade upp vatten med en buljongtärning, två matskedar tomatpure och sen kryddade jag lite hejvilt. Häll i potatisen och morötterna, koka till de blir lagom mjuka och tillsätt majsen (gärna precis innan potatisen och morötterna är helt klara).
 

Blomkåls & morotsmos med champinjoner.
Kokade upp morötter och blomkål som jag sedan mixade ihop. Stekte upp champinjoner som jag kryddade med vanligt salt och peppar.
 
En enkel sallad. Detta åts när vi skulle äta tacos. Så jag åt alltså bara massa sallad.. Men tog lite tacosås och soyayoghurt som blev som en liten dressing.


Fylld paprika och sötpotatis.
Skar upp en sötpotatis och delade den i mindre bitar och la in den i ugnen tillsammans med halva paprikor (vill ha en mjuk paprika). Under tiden stekte jag svamp i lite soyayoghurt och kryddade med valfria kryddor. Därefter fyller man paprikan med min champinjonfyllning (toppade även med ytterst lite ost) och stoppar in i ugnen till sötpostatisen blivit mjuk.
Såsen jag hade till var bara soyayoghurt med en pressad vitlök, lite salt o peppar.


Bild tagen av Sonny.
Här kommer ett enkelt & snabbt recept på ett nyttigt mellanmål eller om man bara är sugen på glass!
Ta en banan (inte för mogen) och 200g frysta hallon (går att byta ut till 200g frysta blåbär). Mixa ihop med en stavmixer (om du vill, tillsätt 1/4 lime) och den är klar att äta på en gång! Försökte frysa in den, men då blev den inte alls lika god.
 

9 dagar senare!

Permalink | Godsaker | Kommentarer (0)
2014-05-06 20:58:25

Efter mitt senaste inlägg höll jag mig ändå fram till lördag eftermiddag innan jag kände att det fick vara nog.1½ dag kvar till jag nått målet. Avslutade tidigare på grund av den enkla anledningen att jag konstant varit hungrig den senaste veckan, jag ville ha riktig mat! Så jag valde att rosta en macka med ost på och det var nog det absolut bästa jag ätit på hela veckan.

Jag kan nog ärligt säga att min kropp känns piggare efter de här dagarna trots allt. Sötsuget känns som det minskat, men tror också det berott på att jag varit mer sugen på riktig mat. Längtade mycket efter bara en vanlig ostmacka. Men hela grejen at förbjuda saker verkar inte fungera för min del. Så nu är min plan istället att minska på sockerintaget och tillägga mer sallad till maten. Jag vill lära mig att njuta av det jag äter och inte bara kasta i mig det eller hetsäta till jag mår dåligt. Så ett mer sunt tänkande kring mat vore ju inte helt fel att fortsätta bygga på.

Och på tal om det, detta blev min första måltid efter den här detoxen. Hamburgare på Fridays, med hemmagjorda chips och massa smält ost! Salladsbladet och tomaten ligger alltså under allt det goda, mmmmm! Jag åt sakta och njöt av varje tugga. Resten av kvällen hade jag ont i magen, vilket inte är så konstigt. Magen fick sig nog en chock, men det var ändå värt det!