Nails

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2014-07-31 07:07:50

Man behöver inte göra det svårt för sig, såhär har mina naglar sett ut i en vecka nu, fortfarande lika fina. Det är varken gelénaglar eller vanligt nagellack utan sånna klisterlappar som man kan köpa! Sparar både tid och pengar på det.


Sommarfest

Permalink | Funny stuff | Kommentarer (0)
2014-07-27 08:34:25

Jag mer eller mindre bjöd in mig själv till postisarnas årliga sommarfest. Ville så gärna få träffa mina gamla arbetskompisar och jag hade tur att de skulle ses just denna helg och ha en liten sommarfest! haha
Vädret var på topp och det blev en mycket trevlig eftermiddag & kväll med några sköningar från posten.
 
 
 

Skön dag

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2014-07-26 23:11:00

Det är såhär dagarna borde se ut varje dag. Sonny och jag tog en tur till en liten sjö så vi kunde svalka oss i den här värmen! Vi hittade en väldigt lugn plats (vilket brukar vara svårt att hitta här i Oslo) där vi bara kunde slappna av, bada (jag badar dock inte, men fötterna fick iallafall känna på vattnet) och äta lite gott. Fick besök av små änder ett tag. Och från ingenstans kom även en regnskur, samtidigt som det var strålande väder, väldigt konstigt! Men bortser man från det så hade vi en mysig dag tillsammans.
 
 
 
 

En veckas besök

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2014-07-25 11:04:45

Vi har haft Sara på besök under en veckas tid. Skönt att få ha sin syster här en stund och få umgås lite. Det blev några sköna dagar med massa god mat, glass i stora lass, shopping, pusslande, solande, sällskap på "jobbet", myskvällar och en hel del snack och skratt. Precis som det ska vara!

Både Sonny och Sara står för de flesta bilderna denna gång!
Fick mina favoritkrämer i present som jag tittat efter men tyckt varit för dyra. De stod på bordet när jag kom hem från Sverige - ett tack för att hon fått varit här!  Och jag säger tack för presenten, det fina besöket och ett extra stort tack för att jag har en sån bra och fin syster!
 

Nål och tråd

Permalink | Funny stuff | Kommentarer (0)
2014-07-25 10:49:00

För en gång skull försöker man vara både ekonomisk och händig. När jag gick igenom mina sommarkläder så hittade jag en klänning som jag köpte förra året på rean, prislappen satt tillome kvar. Jag testade den och jag gillar den ju egentligen, men något kändes inte rätt. Så nu har jag sytt om urringningen och passformen blev mycket bättre! Inte perfekt sytt kanske, men man lär sig. Bara ett fint bälte som fattas i midjan så känns den komplett.
 
 

Cheese

Permalink | Godsaker | Kommentarer (0)
2014-07-14 11:35:37

Mmmm, ost är något av det bästa jag vet! Såhär får gärna en kväll se ut, med en bra film och mysigt sällskap :)
 
Bild: Sonny

Soliga mornar

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2014-07-13 17:03:00

Jag vaknar vanligtvis runt 7 på morgonen oavsett om jag är ledig eller inte. Så för att döda lite tid på morgonkvisten så är det perfekt för mig att bara dra fram vår härliga fotölj till balkongsdörrarna, öppna upp och lägga mig i solen i några timmar. Så himla skönt! Så länge vädret håller i sig så kan det nog bli en ny rutin för morgonen. hihi
 

Hovedøya

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2014-07-13 12:38:20

Inte ett enda moln på himlen och stekhett i byn så vi bestämde oss för att ta oss ut till en av öarna här i Oslo. Lite picknick och solande bland klipporna var inte helt fel. Blev en mysig eftermiddag med min älskling!
 
 
 
 
 
 

Syskonkärlek

Permalink | Kärlek | Kommentarer (0)
2014-07-06 21:29:00

Jag har saknat att ha min lillasyster i närheten, att alltid kunna ringa henne oavsett när. Nu är det ungefär 4 månader sen hon drog iväg på egna äventyr. En grundlig militärutbildning! Min fina lillasyster, min envisa kämpe som blev godkänd efter tre tuffa månader och som ska fortsätta med en vidareutbildning. Och jag står där så otroligt stolt och undrar hur du kunde växa upp så fort.

Jag som storasyster känner ändå ett ansvar över att ta hand om dig, finnas där och skydda dig mot allt ont. Ja, det kommer jag fortsätta göra oavsett, för du kommer alltid vara min lilla lillasyster. Hon som jag i hemlighet tyckte var så otroligt söt när hon sov, och när ingen såg gav henne en puss på kinden.

Är otroligt glad att du är påväg hit just nu! Världens bästa syster, Jag älskar dig! ♥

 
 
 

Barnehage

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2014-07-05 14:50:23

Tänka sig, det började med att jag fick ett två-veckors uppdrag av Jobzone på ett dagis. Två veckor blev förlängt och nu har det slutat med 16 hela veckor. Att jag haft sån tur med platsen, första och enda dagiset jag blivit utskickad till! Dessutom har jag i veckan skrivit på kontrakt för ett 100% vikariat på det här dagiset! Känns så himla bra att få komma tillbaka till en plats man trivs på.

Som det ser ut nu så kommer jag hoppa mellan någon avdelning med större barn, men fortfarande vara en dag på avdelningen med de minsta barnen. Skillnaden är att det kommer helt nya små till hösten och de barnen jag tagit hand om blir utspridda på de avdelningarna med större barn. Så man kan nästan säga att jag både får äta kakan och behålla den eftersom jag kommer få jobba med större barn, små barn och samtidigt får jag följa med de barnen jag redan tagit hand om i 16 veckor.

Just nu har dagiset stängt i tre veckor, vilket innebär ledig tid för mig. Jag blir dock inte helt ledig, ska jobba extra som avlastare för en flicka två gånger i veckan, vilket ska bli väldigt spännande eftersom jag aldrig tidigare gjort det. Så jag håller tummarna för att det går bra, sen tänker jag bara passa på å slappa resterande dagar!
 
Gulligt av föräldrarna att ge små gåvor till oss i personalen, i paketet fanns det ett doftljus, fick även tre superbra läppbalsam tillsammans med brillorna och goda bullar. :)