Jag lever...

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2013-11-30 23:35:00

...Men här är det lika dött som i graven. Men jag har absolut inte varit sysslolös! Tänkte göra ett lite längra inlägg om det senaste som hänt.
För två helgen sen var pappa här på besök. Vi tog en liten tur upp till Holmenkollen, testade simulatorn och gick till mysiga cafeér och restauranger. Hela helgen bestod mest av mat faktiskt, frukostbuffé, god mat, fika och allt! Alltid lika kul att få besök här. Samma helg så var även Ted här och hälsade på, så det var fullt hus.
 
 
 
Mycket har handlat om jobbet, mycket jobb men är så glad att jag får jobba med så himla bra tjejer! Har varit på julbord också där förfesten började tidigt hos bästa Thea eftersom hon och jag var lediga hela dagen. Vad som hände sen är en annan historia, men det var en jäkligt kul kväll!

 
 
Något kanske mindre intressant var att jag och min kollega gick hem i spöregn en kväll, jag har nog aldrig sett så mycket regn. Vägarna var helt vattenfyllda! Tur att vi ändå jag hade bra sällskap av Elin, hur go tjej som helst!
 
 
Annars då, har lyckats få in så jag tränar minst 2 gånger i veckan. Yoga och gympapass försöker jag gå på varje vecka nu och det är så himla skönt. Njuter av tiden för tillfället och nu börjar julen närma sig som är den absolut mysigaste högtiden enligt mig. Överraskningar, spänningar och förberedelser, Blev tillexempel 9 timmars julbak tillsammans med systern idag, lagom trötta men nöjda. Nu ser jag på Avatar, som påminner mig om min fina älskling, vi såg filmen på bio när vi varit tillsammans ett halvår. Saknar honom nu när han är hemma i Sverige, men imorgon är han tillbaka och jag ska hinna göra adventsfint innan dess.
 
Flummigt inlägg det här (iallafall i slutet). Men det var nog allt, ska slumra i soffan ett tag till och njuta av lite ledig tid nu i helgen.
 
 
 

Fuck Cancer

Permalink | Lets Talk | Kommentarer (0)
2013-11-07 08:38:00

Som vanligt på morgenen sitter jag och ser på nyhetsmorgon. Det pratades om att cancersjuka barn på Astrid Lindgrens sjukhus som får flyttas till andra sjukhus och göra behandlingar för att det inte finns tillräckligt med personal. Även på andra sjukhus får de med cancer vänta med behandlingar på grund av peronalbrist.

När jag hörde det fick det mig att ångra att jag inte har börjat studera tidigare. För det precis det här jag vill göra, att få jobba med just cancer och ännu hellre på Astrid Lindgrens sjukhus. Det är en hemsk sjukdom som vi alla, på ett eller annat sätt, har kommit i kontakt med. Tänk om jag då snart var klar med mina studier, även om det bara är en person, så är det alltid till någon hjälp. Alla kan vi hjälpa, mer eller mindre. Jag vill hjälpa mer, jag vill vara där genom allt, vill kunna göra mitt yttersta för att ge de hopp och styrka att fortsätta kämpa.

Men just nu är det flera år kvar till jag är klar och kan hjälpa. Under tiden finns det, få, men väldigt bra sjuksköterskor som finns där och gör precis det fina arbetet som jag en dag också vill göra.
 
Fina och betydelsefulla armband som man kan köpa [här] för att stödja ungcancer.
Alla kan göra skillnad.

Så var det handlat

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2013-11-06 11:02:20

Varje månad har vi (sån tur är) en maxgräns på hur mycket vi får handla för på jobbet. Jag förbrukade den gränsen första dagen förra månaden och har sen dess sparat undan kläderna jag vill ha i en påse. Den fylls upp rätt bra kan man väl säga så igår fick jag en ny chans och förbrukade återigen alla pengarna på en gång. Och påsen blev inte ens tom, så nu är det bara att vänta till nästa gång! Förhoppningsvis kommer det inte in så mycket mer fint nu, så jag kan spara lite istället. hehe. ;)
 
 
 

Trerätters halloweenmiddag

Permalink | Funny stuff | Kommentarer (1)
2013-11-03 16:14:00

Eftersom vi bor så litet här så är det svårt att bjuda in till fest, men någon gång ska jag ha en riktig halloweenfest och gå all in! Tycker verkligen det är sjukt kul att få planera och fixa med sånt. Så denna helg blev det istället en trerätters för Sonny och mig med halloweentema såklart. Jag blev nöjd med mitt resultat och Sonny verkade uppskatta det också. Vi avslutade med en animerad skräck film eftersom jag är så mesigt rädd av mig.
 
 
Förrätt: Stekta chorizofingrar med ketchupdipp.
Varmrätt: Köttfärsfyllda paprikor (föreställda små pumpor) med grön spenatpasta.
Efterrätt: Vaniljglass med varma hallon, dekorerat med maräng och chokladspindlar.
Dricka: Vin med frysta vindruvor (plus några droppar grön karamellfärg).
 
 

Pumpa

Permalink | Funny stuff | Kommentarer (0)
2013-11-01 09:06:00

I måndags skar jag, Sonny och Sara pumpor här hemma. Det var första gången för oss alla tror jag faktiskt och det kommer säkert göras om igen nästa år!
Här har ni vårt resultat!