Dagarna kring jul.

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2013-12-31 08:35:02

Det är några hektiska dagar jag haft den senaste tiden. Så här är en blandad update:

Sara har fyllt år, så natten innan jag tog tåget kom hon hem till mig efter jobbet för att sova. Då hade jag fixat ett surpriseparty med mig själv och mamma på skype. Så när hon smög in för att hon trodde att jag sov så hoppade jag fram bakom mitt gömställe och överraskade henne med massa paket och tårta! I och med det så sov jag endast 3 timmar den natten. Men tårtan var god iallafall!
 
Tidig morgon på tågstationen!

Känslan att få komma hem till Sverige igen var så himla härlig, hade verkligen längtat! Även om det var en del som skulle hinnas med, som olika aktiviteter och andra ärenden så njöt jag för varje sekund.
 

Fick mina naglar fixade av Saras kompis Erika, så jäkla duktig hon är och jag är såå nöjd!
 
Den 25e var det släktträff på Sultans, vilket alltid är lika kul! Därefter gick vi direkt till fest och sen statt där jag träffade väldigt många människor!
Kusinerna, släkten är värst, eller vad säger man? ;)
 
 
Så var det dags att återigen åka tillbaka till Norge över helgen för att jobba och träna de sista dagarna. Men nu är jag ännu en gång på plats i Sverige för att fira nyåret tillsammans med många fina vänner! Kommer vara några hektiska dagar nu också, men det gäller att passa på när man ändå är hemma. :)

Julafton

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2013-12-30 14:32:14

Hade en otroligt fin julafton med min familj. Fick äta tills vi rullade fram, somnade framför Kalle Anka (som vanligt för min del), spelade julklappsspelet, öppnade julklappar i flera timmar och bara njöt av den mysigaste högtiden på året. Synd bara att snön fattades. Men jag är glad ändå, fick ge bort så mycket fint och fick en hel del själv. Fick ju även träffa familjen igen som jag inte gjort på ett bra tag, så en del skratt blev det som vanligt!
 
Nu får ni njuta av de få bilderna som togs. Sara står förstås för de fina bilderna!
 

I did it!

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (2)
2013-12-29 23:37:19

Yes, nu har jag fått alla 24 stämplar i mitt stämpelhäfte, vilket betyder att jag tränat minst två gånger i veckan, 12 veckor i streck (behövde inte ens använda reservveckan!). Det är nog första gången jag någonsin haft ett mål och klarat av det, om man bortser från sockerförbudet jag hade. Men det var svårt att hålla efteråt, så nu hoppas jag att detta är lättare att hålla sig till framöver. Jag fick iallafall välja en premie när jag klarat det, så jag valde en necessär som kommer passa fint i tränigsväskan.
 
 
 

Fredag

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2013-12-20 10:20:10

Äntligen fredag, sista dagen på jobbet innan jag får lite julledigt och reser hem till Sverige. Har massor att göra, som att packa, sortera upp alla julklappar, städa och fixa med lite hemlisar. Men det här blir nog en bra dag ändå. Lönen kom denna fredag (tidigare en vanligt) och det blir man ju alltid glad för, men denna gång blev man nog lite extra glad. I december så betalar man bara halv skatt här i Norge, alltså mer pengar för alla! Woohoo! Nu startar vi igång den här dagen, sova får jag göra på tåget imorgon!
 
Snart är det jul och här är min önskelista! hahaha
 

Mer snö tack!

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2013-12-19 12:58:32

Igår när jag var på yogan så såg jag hur det helt plötsligt bara började snöa sjukt mycket, STORA flingor singlade ner från himlen. Jag kunde faktiskt inte sluta le, det kändes bra och man hoppades ju på att det skulle fortsätta. Men en timme senare var allt borta.... Nåja, det gav mig iallafall en bra start på dagen!
 

Vill inte!

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2013-12-17 09:12:36

Jag vill verkligen inte bli sjuk! Kände mig dålig igår och sån tur är så hade många av oss missuppfattat schemat så jag slutade med andra ord klockan 18 istället för 23. Gick hem och drack massa Cvitamin, åt soppa och nybakta scones! Känns bättre idag, men om någon har tips på hur jag ska få detta att inte bryta ut så är jag öppen för alla förslag. Vore ju typiskt om jag blev sjukt lagom till att jag åker hem till Sverige...
 
 

Mysig söndag

Permalink | Godsaker | Kommentarer (0)
2013-12-15 21:03:00

Jag har ätit så mycket gottigheter idag så jag orkar knappt röra mig. Thea och Selma kom över på lite julmys, de fick prova julmust för första gången och det var väl kanske ingen hit, chokladbollarna med polkagriskross var populärare.
Ja, det blev iallafall en lagom slapparsöndag, imorgon är det jobb igen, 10-23, bara 5 dagar kvar sen är jag hemma i Sverige igen, wiiie! :)
 
 
 

På dejt

Permalink | Kärlek | Kommentarer (0)
2013-12-15 20:41:02

Lördagen blev en helmysig dag med Sonny, vi gick lite på stan för att julshoppa. Sen tog vi plats på bion för att se Catching Fire, förutom att stolarna gick att luta bakåt så var filmen grymt bra och jag njöt av att få spendera lite tid med Sonny. Det var alldeles för längesen vi var på bio tillsammans.
Därefter gick vi lite för länge utomhus innan vi hittade ett steak house. Och det var helt klart värt att gå dit, köttet var helt jäkla perfekt! Mätta och belåtna gick vi hem och somnade i soffan framför tvn. Kvalitetstid, det behöver vi ha oftare.
 
 

Fredagen den 13:e

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2013-12-13 20:14:51

Äntligen har jag gjort mina elva jobbdagar. Och såklart blev den sista dagen bara kaos. Chefen var ledig (och dessutom sjuk) och så får jag in ännu en sjukanmälan. Så satt hela förmiddagen och ringde runt till alla och ingen kunde jobba. Tillslut löste det sig ändå, bästa Elin stannade kvar till stängningen. Men under dagen fick vi vara två på jobb (när vi vanligtvis är 3-4) med lite avlastning för att få lunch. Fullt med kunder hela dagen, så det där gjorde vi ändå riktigt bra!

Så den här dagen har ju helt enkelt varit en vanlig fredagen den 13e, inget har gått som det ska med andra ord. Men nu har jag som sagt äntligen en ledig helg och den ska spenderas på bästa sätt!
 
 

Söndag

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2013-12-08 22:00:34

För det första så fick jag en ordentlig sovmorgon idag. När vi vaknade till så blev iallafall jag sådär barnsligt glad när vi såg att det kommit snö under natten. Nu kan jag verkligen njuta av snön, till skillnad mot vad man gjorde när man jobbade på posten. Där ställde den mest till massa problem, haha!

Även om det är söndag idag så är alla butiker öppna såhär innan julen, så det var bara att gå till jobbet idag också. Min 6e dag är avklarad, bara 5 kvar sen har jag en ledig helg! :)
 
 

Klart!

Permalink | Godsaker | Kommentarer (0)
2013-12-05 10:52:48

Då var det sista klart med julbaket, dekoration av pepparkakorna och pepparkakshuset! Kul att få pyssla lite. Det är Sonnys mästerverk längst ner, haha!

 
 
 

1a december, 1a advent.

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (1)
2013-12-02 16:23:00

Igår fick jag äntligen ta fram adventsljusstakarna i fönstrena och lite julpynt. Jag har massor med grejer som ligger i lådor hemma i sverige och jag ville inte köpa en massa nya saker. Så ljusstakarna var det enda, 50kr/st på Claes Ohlsson, perfekt! Den fina julstrumpan fick jag på posten av mamma, mormor & morfar, man blir aldrig för gammal för en adventskalender ;) hihi
Resten hade Sonny med sig från Sverige. Valde att skippa den personliga adventsljusstaken, så mamma hade överraskat och skickat med ett ljus som ska tändas varje dag fram till jul! Passade perfekt här hemma.
 
Tillslut kände jag mig riktigt nöjd, äntligen lite julstämning. Resten av dagen såg ut såhär: Sonny kom hem och vi gick på ett skönt träningspass ihop. Efter det togs julgodiset fram (som jag ska försöka att inte äta upp), alla ljusen tändes, första luckan öppnades och vi åt skinkmackor med varmchoklad och såg på solsidan. Perfekt start på den här fina månaden.
 
 
 

Julbaket

Permalink | Godsaker | Kommentarer (0)
2013-12-01 11:02:22

Fytusan som vi bakade igår. Nio jäkla timmar höll vi på, Tillomed lunchen blev bakad potatis. Pepparkakor, lussekatter, saffransskorpor och mozartkulor lyckades vi få ihop på de timmarna. Anledningen att allt tog så lång tid var nog för att jag har en ugn som är något större än en micro, haha! Men det gick och på kvällen var vi helt slut, men väldigt nöjda över dagens resultat. Nu är det bara dekorationen av pepparkakorna och huset som är kvar, men det får helt enkelt vänta ett tag.

Någon blev helt utslaget.