Lördags morgon

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2014-03-29 09:18:00

Vaknade 06.30 idag och kunde som vanligt inte somna om. Förmodligen beror det på att det börjar bli ljusare på morgonen, så det är ju iallafall posititvt.
Igår kunde varit min sista dag på dagiset som jag varit på i två veckor, men fick besked om att jag får förlänga till den 28 april! Känns superkul, hade varit väldigt tråkigt att få lämna när man kommit in i rutinerna och lärt känna barnen. Nu kan jag känna mig lugn en månad till iallafall, så får vi helt enkelt se vad som händer efter det. Annars var ju vädret väldigt skönt igår, så det skadade ju inte att sitta i sandlådan med barnen under både förmiddagen och eftermiddagen. Haha

Det enda negativa just nu är att jag är så himla förkyld! Väldigt olägligt eftersom vi ska flytta & städa hela helgen.. Men mormors bullar är det absolut bästa när man känner sig dålig, trots att jag inte känner smaken av dom just nu så vet jag hur gudomligt goda de är!

 
 

Väskan

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2014-03-25 20:14:00

Jag har letat efter en större väska sen förra våren skulle jag nog säga. Men har inte hittat någon som känts helt rätt. Nu på senare tid har mitt behov varit ännu större och efter vår resa kom det in ett mycket bättre utbud som passade mig lite mer. Det slutade iallafall med denna väska från Aldo. Älskar Aldo, skulle kunna spendera mycket pengar där inne. Väskan blev jag supernöjd med, känns skönt att äntligen ha en stor väska som det mesta får plats i. :)

Nu börjar det

Permalink | Hem & Inredning | Kommentarer (0)
2014-03-23 19:41:46

Idag har nästan hela dagen gått åt att försöka packa ner sånt vi ändå inte kommer använda den närmaste veckan, vilket i stort sett slutade med allt utom toalettartiklar och käksredskapen. Skåpet har vi (läs Sonny) monterat ner och vi har nog det mesta under kontroll. Det är inte speciellt mycket kvar som ska göras mer än städning och självaste flytten som blir av på söndag! Så resten av veckan blir nog fulla av längtar till vi äntligen står i vår nya lägenhet! Ska bli så himla skönt att få bo mer än dubbelt så stort som vi gör just nu.

Något som inte är lika kul är att jag haft ont i halsen hela dagen. Förhoppningsvis blir det inte värre, men man kan ju aldrig vara säker när man vistas med massa småbarn hela dagarna. Det är ju trots allt en ganska så stor smittorisk på dagis. Gick iväg och köpte mig lite varm choklad för att lyxa till det lite för mig själv och min hals, köpte även med mig lite kvällsfika till Sonny och mig. Mums, det förtjänar vi efter denna dag!

 

Tillbaka till verkligheten

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2014-03-21 20:47:00

Det finns en anledning till varför det går så segt här på bloggen, eller kanske två anledningar men det får jag ta en annan gång. Största anledningen är att jag förra fredagen fick ett samtal från JobZone som jag ska jobba för, de hade ett två-veckors uppdrag till mig som jag tackade ja till. Så i måndags började mitt första uppdrag som barnehageassistent. Jag var väldigt nervös inför det här eftersom det var första gången på ett dagis och man har ett stort ansvar för flera barn samtidigt.

Första dagen blev lite ändrad, istället för att vara på en avdelning med barn mellan 1-2 år, fick jag spendera den med lite äldre barn. Det blev en hektisk dag tillsammans med massa energirika barn. Var får de all energi ifrån? Haha
Dagen därpå fick jag börja på avdelningen som det var tänkt från början. Jag är verkligen helt ny på det här med barn och dagis, så jag har varit helt slut efter alla nya intryck denna vecka. Man ska komma in i deras rutiner, snacka mycket norska (så barnen förstår) och lära sig att byta blöja( !! som jag aldrig någonsin gjort förr). Småttingarna i sig är inte speciellt jobbiga, de söta små liven är helt underbara. Man får så mycket kärlek av dom när de är i den där åldern, de vill kramas och mysa, leka och busa. Vem blir inte lite extra glad inombords när man hör ett barn skratta?
Jag trivs, det gör jag. Men jag är helt slut! Nu har jag helgen på mig att vila upp mig till nästa vecka. Tjoehej

En av många fina teckningar som jag fick av barnen första dagen på jobbet.
 

Helg i Sverige

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2014-03-19 07:21:00

Det är alltid skönt att få åka hem lite och hälsa på familj och vänner. Som vanligt blev det väldigt mycket av det goda. Det blev fest och middagar. Det tråkigaste var att säga hejdå till min syster som åkt iväg till Arvidsjaur på äventyr inom det militära. Stolt storasyster som har en jäkligt tuff lillasyster! Känns dock tomt här i Norge utan henne, men jag håller tummarna för att hon återvänder hit efteråt.
Helgen gick som vanligt alldeles för fort, så efter att jag fått massa ny härlig energi ifrån mina nära så rullade jag  hem till Norge på söndagen för att själv ladda upp inför min första jobbdag!
 
 
 

Mina tankar

Permalink | Lets Talk | Kommentarer (2)
2014-03-12 20:51:41

Man hinner fundera lite när man inte har så mycket annat att göra. För fyra år sen tog jag studenten, efter det har jag jobbat så mycket jag kunnat, sparat, sparat och rest upp alla pengar. Det har gjort mig rik på erfarenheter och har varit fantastiskt kul. I fyra år har jag levt med att aldrig riktigt ha en fast punkt och haft tankar om att allt detta bara är tillfälligt.

Det är här är såklart inget liv jag vill leva hela mitt liv, jag vill ju studera, hitta en fast punkt, skaffa familj och liksom skapa en riktig vardag. Så efter dessa fyra fantastiska år så har jag nu börjat känna att jag är lite trött på det här, jag vill hitta en balans i mitt liv och börja ta mig framåt mot en riktig framtid. Om jag känner mig själv rätt så kommer vägen dit ändå innehålla massa äventyr. Att resa iväg och utmana mig själv har bara gjort mig starkare som person och det vill jag absolut inte sluta med. Livet är fullt med överraskningar, så även om jag just nu har en plan så kan man aldrig veta vad som händer.
 
Först och främst väntar en flytt till ett större boende och bara det är helt fantastiskt. Längtar sjukt mycket till 1 april när det är dags! Har precis avslutat ett viktigt samtal, imorgon tar jag en tur hem över helgen och försöker ladda om inför nästa vecka, det behövs verkligen.

 
 

Härliga tisdag

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2014-03-11 14:37:00

Det här var andra gången jag var på en intervju och i stort sett fått jobbet innan jag gått därifrån. Förra veckan sökte jag en tjänst som dagisvikarie, blev kontaktad för en intervju som ägde rum idag. Tjänsten innebär att man får olika långa uppdrag på olika dagis runtom i Oslo, det kan vara från 1 dag till flera månader. Ser det iallafall som en stor möjlighet att bara fått in foten någonstans. Ser verkligen fram emot att få åka ut på uppdrag oavsett om det är korta eller långa. Kommer absolut bli en viktig och rolig erfarehet för mig.
 
Det skadar ju heller inte att det är riktigt fint vårväder idag, känner mig så glad oavsett vad som händer härnäst! Matade min glädje med en morotsmuffins också och snart ska jag möta Sonny nere på byn. Men kan ändå inte vara helt lugn, som alltid när det går bra för mig och allt är på topp så är det alltid något som ska slå tillbaka. Så det återstår att se. Hehe
 
 

Läslus

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2014-03-11 10:25:00

Wiiie, fick mina böcker i helgen, en blandad kompott kan man väl säga. Börjar med "En blomma i Afrikas öken", så får vi se hur långt tid det tar för mig att ta mig igenom allihopa.

 

Mamma hälsar på

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2014-03-10 08:52:00

Vi har haft mamma på besök i helgen. Det är nästan farligt att få gäster, tusan så mycket man äter och fikar hela tiden! Måste nog komma på någon annan syssla till nästa gång, haha.
Helgen bjöd iallafall på fint väder, åt smörgåstårta till frukost, mamma och jag gick runt lite i butiker, smakade på ostar i mathallen, fikade, fixade iordning plockmat till mello, såg Frozen, avslutade med ännu en fika tillsammans med både Sonny & Sara innan mamma åkte hemåt. Dessutom hade mamma med sig 2 kg godis som vi ätit av. Fick även två påsar med mormors bullar, men dom ska jag föröska spara till speciella tillfällen. Mmm, en riktigt god helg blev det! :)
 
 
 
 

Drömmar

Permalink | Hem & Inredning | Kommentarer (0)
2014-03-08 14:25:00

Nu när vi ska flytta så har jag börjat drömma mig bort lite. Mest av allt längtar jag efter att få flytta in i ett hus och få göra om det till mitt drömhem. Alla ska kunna känna sig välkomna, i en mysig och avslappnad miljö. På instagram följer jag @interior123, där jag hittat massa härlig inspiration till hemmet.

 

Fredag 07.03.14

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2014-03-07 10:54:56

En vecka har vi varit hemma nu. Det är sjukt svårt att komma in i vardagsrutinerna och jag ligger mest i soffan framför tvn medan Sonny är på jobbet. Har noll motivation till det mesta för tillfället.. Längtar mest efter min bokbeställning med 8 nya böcker, vill börja läsa nu!
Helt sysslolös är jag ändå inte, i onsdags var jag nere och skrev ut mitt cv och personliga brev. Tog mig en tur till ett bemanningsföretag och skickade även in några söknader på nätet. Redan igår ringde en av dom och bad mig komma in på intervju nästa vecka. Woho! Även om en intervju kan gå hur som helst så känns det skönt att något händer iallafall.
 
Annars då, vädret suger och har gjort från dag 1. Men idag ska jag träffa jenterna och senare ikväll kommer mamma och stannar över helgen.
 
 

Exotisk frukt

Permalink | Godsaker | Kommentarer (1)
2014-03-05 13:24:00

I Sri Lanka hittade jag nog en av de absolut godaste frukterna jag ätit - Mangostan. Smaken beskrivs som en blandning av jordgubb, vindruvor, aprikos och ananas. Ni hör ju själva hur gott det låter. Synd bara att den inte går att få tag på här.
 

Fettisdagen

Permalink | Godsaker | Kommentarer (0)
2014-03-04 21:16:40

Jag är inte ett jättestort fan av semlor, eller snarare mandelmassan. Uuuhh. Vi gjorde egna semlor till denna dag, så då fyllde jag mina med nutella istället vilket var betydligt godare. :)
 
Hade önskat att dessa var våra semlor, men dom blev både ojämna och uppätna innan någon bild togs så detta får duga.
 

Nails

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2014-03-04 09:32:00

När jag ändå vaknar innan 6 på morgonen så kan man lika gärna fördriva tiden med att testa göra gelénaglar. Så det var vad jag höll på med igår när Sonny drog iväg till jobbet. Än har jag väl inte kommit på till 100% hur det här fungerar, men sista försöket känns som det faktiskt är på rätt spår iallafall. Nu ska man väl bara lära sig hur man ska göra det snyggt, haha! Men övning ger färdighet.
 
 

Frukostbuffe

Permalink | Godsaker | Kommentarer (0)
2014-03-03 11:30:06

Vi kom hem ganska så slitna i torsdags, jetlagd och ingen mat hemma. Så fredag morgon tog vi en promenad ner till Egon och åt av deras underbara frukostbuffe. Semestern är ju trots allt inte slut förrän man har tider att passa, så varför inte fortsätta med att skäma bort oss själva. Tror vi båda var eniga om att det var skönt att slippa toast med marmelad som vi ätit varje dag sen vi åkte till Sri Lanka. Och jag kan nog säga att jag nog aldrig någonsin njutit så mycket av en frukost i hela mitt liv. Kunde inte sluta säga "Mmmm" mellan mina tuggor!
 
 
 
 

Blandat från Sri Lanka

Permalink | Sri Lanka '14 | Kommentarer (1)
2014-03-03 11:14:59

Summering av resan. 
Det blev inte så mycket sol & bad som vi haft på tidigare resor, mycket pga att vi faktiskt brände oss rätt skapligt två gånger, jag fick dessutom eksem på armar och ben som vägrade att sluta klia (klådan har fortfarande inte lagt sig). Min kamera gick sönder pga av att en våg slog över oss helt oväntat, lite synd såklart, men efter den här resan kan jag inte se det som annat än en värdslig sak, det finns dom som har det värre och själva händelsen var rätt kul i sig då Sonny och jag fick oss varsitt skratt när vi stod där dyblöta och sandiga.

En resa är väl aldrig riktigt perfekt, men vad gör det? Jag fick spendera värdefull tid tillsammans med världens bästa kille, vi åt massa gott - säkert minst en dessert per dag, vi skämde bort oss dagligen!

Sri Lanka bjöd oss kort och gott på en fantastisk resa med surfing, färsk kokosnöt, exotiska frukter, häftiga djur, massage, härliga äventyr, pedikyr & manikyr, hummer, sol, bad, brända kroppar ,desserter, avkopplande läsning. Men framförallt njutning!

Här har ni ett gäng blandade bilder från vår sista tid på Sri Lanka.
 
 
 
 

Whalewatching

Permalink | Sri Lanka '14 | Kommentarer (0)
2014-03-02 10:20:14

Att åka ut och få se valar var redan något vi bestämt att vi skulle göra innan vi åkte på resan. Det blev återigen en tidig morgon för oss. Efter en stunds letande så såg vi tillslut valar, när de blåste ut vatten och dök ner under vattmet. Vi trodde inte vi skulle få se så mycket mer än så, men vi hade fel.

Vår båt hade tydligen tur, först kom en val riktigt nära båten, jag gissar på ungefär 10 meter bort och det var så häftigt att se den sen när fenan vinkade hejdå. Fick ingen bild på det, men hoppas att en av killarna vi träffade där kan skicka över, men just nu tror vi att han tappat bort lappen vi gav honom.. hehe, men oavsett så var det jäkligt häftigt.

Därefter fick vi se delfiner, som är ganska ovanligt, de simmade under vår båt och hoppade riktigt nära. Speciell känsla att få se vilda delfiner sådär, tredje gången för min del men fortfarande obeskrivligt.

Och det sista, absolut häftigaste, var att vi fick se en val hoppa. Så enorm och den bara flög upp i luften och lämnade efter sig ett stort splash. Helt fantastiskt och också väldigt ovanligt att få se. Vi hade tur och jag är glad att vi fick se det här. Man måste få uppleva sånt för att förstå hur mäktigt det känns.
 
Vi fick se den 
Bild på valarna. Vi fick se den största valen, det var den som simmade så nära. Valen som hoppade var den
andra uppifrån (spetsiga). Delfinen var den som ser mindt ut på bilden.
 
Killen som tog så sjukt bra bilder, vilket man kan förstå med den kameran. Han tog även en bild på oss med sin andra specialkamera som skrev ut bilden på en gång.