Vackra rosor

Permalink | Kärlek | Kommentarer (0)
2013-10-30 11:36:00

Min fina överraskade med en bukett rosor när han kom hem från jobbet igår. Fina älskade Sonny, vad jag älskar dig ♥
 

 

Nya skor

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2013-10-28 07:44:29

Påväg till jobbet med mina nya fina höstskor! Efter att ha gått med de nya vinterskorna en hel dag insåg jag hur sjukt varma de var, så de får vänta till vintern medan jag använder de andra skönheterna. 
Ett stopp på Waynes coffe för att köpa frukost (hade ingen hemma!), sen blir det en fullspäckad dag på jobbet. Vi ska göra om och fixa med massor, och chefen är på semester en vecka, men det klarar vi! 
 
 
 

En smaskig present

Permalink | Godsaker | Kommentarer (0)
2013-10-27 12:14:37

Min lillasyster överraskade mig igår med an present för att jag varit så duktig med mitt sockerförbud. Hon hade fixat min favorit-brownie som bara finns på hennes jobb! Åh, de är så himelskt goda. Men nu kommer den andra utmaningen, att inte äta upp alla på en gång.
 
 
 

S.A.T.U.R.D.A.Y

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2013-10-26 12:06:34

Sonny är hemma i sverige över helgen och jag får väl passa på att ha lite egentid kanske? Saknar honom redan ändå, speciellt nu på morgonen när jag fick göra americanska pannkakor bara till mig själv (vi äter det varje helg).
 
 
Igår hade jag besök av två kollegor, vi bara tog det lugnt och åt lite ostepop och grönsaker med dipp. Oså fick jag smaka på deras julebrus, som fruktsoda ungefär. Jag hoppas jag kan få hit lite julmust till julen så man kan ha när man myser på vinterkvällarna eller när man ska baka pepparkakor, det är verkligen ett måste!
Pappa om du läser detta kan du få köpa med några liter ;)
 

Lite nytt till lyan

Permalink | Hem & Inredning | Kommentarer (0)
2013-10-25 09:18:00

När mamma kom hit hade hon med sig en blomma från mormor och morfar. Under helgen fick jag även en superfin ljuslykta av henne (TACK) och jag köpte ju till lite ljus och stenar att pynta med. Så nu har vi lite mysig halloweenstämning här i vår lilla lya.
 
 

Mamma på besök

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2013-10-24 08:33:27

I helgen kom mamma på besök. Sara, Sonny och jag var lediga allihopa så det kunde ju inte passa bättre.

Lördagen började med lyxig frukost, smörgåstårta! Jag får nog aldrig nog av det, mmmmmm. Därefter skulle vi ta en promenad till Frognerparken, vi började gå vid halv 11 och var inte hemma förrän vid halv 9 på kvällen. Då hade vi hunnit med ett besök i parken som var helt magiskt vacker nu under hösten, gått runt på marknad, kikat in i små mysiga butiker och ätit pizzabuffe tills vi nästintill rullade hemåt.

Söndagen blev en aning lugnare, men vi började med att äta sjukt god frukostbuffe på Egon. Strax efter satte vi oss på wayne´s coffee (jag drack kaffe!!! fast med chokladsmak,mmmm) för att vänta på att några få butiker skulle öppna (allt är annars stängt på söndagar, men där alla turister befinner sig brukar några faktiskt vara öppna). Köpte lite enklare dekorationer och testade massa heta halloweenmasker! haha
Sen var det tyvärr slut på det roliga, mamma skulle åka hemåt igen och jag somnade i soffan efter en väldigt händelserik och härlig helg!
 
Togs massa bilder, de finaste är ju då såklart Sara som står för! (Sonny lekte lite med kameran också)
 
Skönheten ligger i släkten ;) haha

Sex veckor avklarat!

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2013-10-23 18:29:47

Jag ljuger om jag säger att jag varit ifrån socker helt och hållet i 6 veckor, blev nämligen en liten dessert i helgen när mamma var här, men annars har jag varit sjukt duktig tycker jag. Nu är tanken att jag ska fortsätta på samma spår men jag tänker inte förbjuda det helt, att äta vid specialla tillfällen och ta en fika någon gång känns rätt okej. Så vi får se, nu har jag ändå vant mig av vid att inte äta socker, så då kan man lika gärna fortsätta så gått det går. Kroppen känns faktiskt lite bättre och nu har jag dessutom börjat komma igång med träningen också. Tummen upp för mig själv!
 
Så jag kände att jag var värd något nu när jag varit så duktig, behövde dessutom nya vinterskor, så då passade ju det perfekt att unna sig ett par fina skor från aldo. Något fattigare, men något gladare!
 
 
 

Ett år har gått

Permalink | Outside & Inside | Kommentarer (0)
2013-10-18 07:01:31

Idag är det exakt ett år sen som jag klippte av mitt långa hår. Jag har ångrat mitt beslut några gånger, trivs bättre med lite längd iallafall och se nu, håret har ändå växt ganska så mycket! Inte världens mest smickrande bild kanske, men blev lite paff när jag såg vilken skillnad det blivit. En ny färg i håret vore ju inte helt fel dock, någon gång ska jag nog testa färga någon lite kul färg, men det får vänta.
 
         
 
 
 

Onsdag

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2013-10-16 18:21:30

Som jag trodde, nu är jag inne på tredje dagen med träningvärk. Igår var nog värst, då fick Sonny putta mig så jag kunde vända mig i sängen, jag hade sååå sjukt ont! Även om det känns bra att veta att man för en gång skull använt musklerna, så ska det bli så himla skönt när det är borta!

Fortsätter med träningstemat här, för i måndags provade jag nämligen på yoga för första gången. haha. Får nog ge det några gånger till innan jag bestämmer mig för om jag gillar det eller inte, men det skulle nog vara bra för min stela kropp.
Idag ska jag utnyttja mitt erbjudande som jag fick, så ska träffa en personlig tränare om en stund, ska bli skönt att få lite riktlinjer inom träning & kost. Hoppas verkligen på att jag kan få tillbaka lite energi och orka mer.
 
 
 

Söndagstur

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2013-10-14 08:29:37

Söndagar, min lediga dag. Äntligen var vädret på topp! Så efter att vi segat ett tag i soffan framför en film så gick vi en låång promenad. Jag blir nästintill mållös när man ser hur vackert det är ute just nu, alla fina färger. Vi avslutade promenaden med att köpa hem sushi. Vi båda håller nog med om att pizza är godare, men det går ju ner iallafall. :)
 
 
 
 

Fyfan

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2013-10-13 21:10:00

Idag stod "gympapass" på schemat, kul tänkte jag! Men tydligen var det ett av de tuffaste passen de har... Det fick jag veta när det var försent att ångra sig. Så när träningsvärken började komma redan under själva passet, då vet man att man fått kämpa (och så är man kanske liiite otränad också, haha). Vet inte om jag vill vakna upp imorgon, vill inte veta hur det kommer kännas! No pain, no gain...

Fina lilla norska

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2013-10-11 11:05:06

Tänkte bara bjuda på lite blandade bilder från förra fredagen när Sara fotade min fina vän & kollega Selma. Fina bilder, på en fin tjej, tagna av en fin syster.
 

Första gången

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2013-10-09 22:45:00

Jag måste bara säga att jag var på mitt första träningspass igår. Sara fick dessutom en gratis timme, så jag slapp gå ensam. Vi gick på dancestep, vilket var kul, för jag skrattade hela tiden för att jag dansade heeelt fel. Ingen taktkänsla här inte! Men det var härligt att få testa på det ändå, nästa pass blir ett gympapass istället.

Innan vårt pass så provade vi även på gymmet. Jag har aldrig någonsin varit på ett gym, så Sara visade mig runt lite. Har inte bestämt mig än om jag gillar det eller inte. Hittade en maskin där jag fick ta bort alla vikter för att ens orka lyfta den och killen bredvid hade fem stycken 20kg vikter på vardera sida!!! Haha, kände mig som en jäkla spinkis... Har lite att jobba på om man säger så! 
 

Mer kläder!

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2013-10-06 09:33:31

Hösten har inneburit att det kommit sjukt mycket nya kläder till jobbet och jag har väldigt svårt att hålla mig ifrån allt fint! Men det gäller ju att passa på lite också. Det här är inte ens allt, men det är iallafall en liten del av vad som fyller min garderob.

 
 



Börja om, med något nytt.

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2013-10-05 15:38:00

Första steget var att ta bort socker, andra steget blir att börja röra på sig igen så jag får mer energi. Har inte rört på arslet sen i juli senast, så det är dags nu. När jag i veckan fick chansen att gå med i Sats och få en gratis månad plus tre möten med en PT så tog jag den. Skönt att kunna variera med att gå på olika pass och kanske även testa på gymmet. Jag har aldrig tidigare gjort något som detta, så det ska bli kul att få testa och hoppas att motivationen sitter i en stund.
 
Eftersom jag inte äger några inomhusskor så fick jag ta mig en vända på stan där jag hade tur och hittade ett par, inte allt för dyra, som passade perfekt till mina smala och långa fötter. Så nu är jag näst intill fit for fight! Ska bara ta mod till mig och våga gå dit ensam, det är nog det absolut jobbigaste för mig. Men med små steg och lite tid så ska jag nog kunna komma över det.
 
 
 

En dag framför kameran

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2013-10-05 09:12:00

 

Ledig!

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2013-10-04 19:43:43

Ni kan inte förstå hur skönt det är att äntligen få en extra dag ledigt! Efter flera veckor med 6 dagars jobb så blir man rätt sliten, så den här dagen kommer väldigt lägligt. Mindre lägligt är att det är kanelbullens dag och jag får inte äta någon bulle... Men min syster gjorde ugnspannkaka med kanel istället för socker, så det blev ju bra där ändå.

Förutom att bli bjuden på mat idag så har vi fotat fina Selma. Tog en vända på stan också och till kvällen fick jag fixa min syster till hon skulle iväg på festligheter. Haha, jag är mer eller mindre hennes personliga shopping&makeup-assistent, men det är alltid lika kul! Hon är ju så fin min syster :)

Och igår var jag dessutom ute och åt mat tillsammans med Veromoda-jenterna. En av dom har börjat ett nytt jobb så vi ville passa på att ses lite. Men det blir garanterat flera gånger. Det var allt som hänt under de senaste 24 timmarna, nu väntar jag bara på att Sonny ska komma hem så vi kan slappa i soffan.
 
 
 
 

Sockerberoende

Permalink | Outside & Inside | Kommentarer (0)
2013-10-02 08:13:13

Att äta över 1 kg godis själv på en helg, 7 bullar på 1 timme, 15 muffins på två dagar, 6 kakor & två bullar vid fikat, eller äta rakt ur floursockerburken, ja då har man nog nått den gränsen där socker blir skadligt för kroppen. Det var ungefär så min vardag såg ut för tre veckor sen. Jag älskar allt sött, finns det framme kan jag inte sluta äta förrän det är helt slut. Men jag mår såklart inte bra pga det här, så nu ska jag se om jag kommer må bättre av att utesluta socker helt i 6 veckors tid.
 
Hitills har jag inte haft några jätteproblem, har istället blivit galen i färskt bröd med massa smör på. Och ja, jag väljer det nyttigaste brödet med minst socker i. Det absolut svåraste med att hålla sig ifrån godsaker är när någon äter något sött framför mig, som när Sara hade köpt munkar från ikea (som är sjuuukt goda) och smaskade i sig dom medan jag bara kunde se på. Då var det jobbigt, men sån tur är händer det inte så ofta. Sonny äter ju oftast inte onyttigt så det hjälper ju mig väldigt mycket.
 
Men jag tror att det absolut svåraste kommer vara efter dessa 6 veckor, att försöka äta socker med sunt förnuft. Jag vill inte förbjuda något som jag tycker är gott, men jag behöver dra ner på det till att kanske ha en dag i veckan där jag kan köpa fika eller godis, eller att jag bara tar en ckokladruta och inte hela chokladkakan. Det återstår att se hur det blir, har ju trots allt tre veckor kvar! Men jag ska klara det!
 
 

Lyckliga oss

Permalink | Happenings | Kommentarer (0)
2013-10-01 21:09:01

Jag hade faktiskt aldrig trott att vi skulle lyckas få några biljetter till One Directions nästa turné, både Sandra och jag jobbade under biljettsläppet. Men Sandras snälla pappa skulle göra ett försök och det blev ju ett väldigt lyckat försök. Woohooo, så nästa år ska vi få se dom igen! Längtar redan :)