Lägenheten

Permalink | Hem & Inredning | Kommentarer (1)
2013-04-30 13:39:53

Här har ni den, vår lilla lilla lägenhet på 23 kvadrat! Den är väldigt mysig och jag trivs verkligen trots att det är litet.
 

Skriver av mig

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2013-04-29 22:29:23

Min syster har precis gått härifrån, hon har varit mitt mentala stöd idag. Jag har lämnat ut alla min CVn så känner mig jäkligt nöjd. Efter det var jag helt klart värd något bra, film och chokladbollar som vi slukade på 1 sekund! Mums!

Jaa, så va det morgondagen.. skulle helst vilja hoppa över den, jag har min första intervju någonsin! Alltså så jäkla läskigt, vi var till och med iväg och kollade var jag skulle åka med bussen och vilken dörr det var så jag inte är helt lost imorgon! Jag har en tendens att prata alldeles för mycket och säga alldeles för dumma saker när jag är nervös. Men än så länge har inte nervositeten visat sig och jag hoppas den fortsätter hålla sig borta till efter intervjun. Egentligen känner jag att det inte spelar någon roll hur det går, jag vill mest bara ha det överstökat så jag liksom får se hur det går till. Man lär sig ju liksom efter varje gång.
 
Oså ska jag sova ensam inatt och resten av veckan, känns inte så kul det heller. Får nog äta fler chokladbollar annars lär det bli jobbigt här hemma. ;)
 
 

Harlem Globetrotters

Permalink | Funny stuff | Kommentarer (0)
2013-04-29 08:03:35

Hade verkligen sett fram emot den här showen länge nu! Men även om det var kul så förstördes det på grund av att ljudet var så sjukt dåligt, så man hörde aldrig deras skämt. Det var iallafall kul att få se en basketmatch med lite häftiga tricks och grejer. :)

Tillbaka i tiden

Permalink | Old times | Kommentarer (0)
2013-04-25 10:25:37

Kom och tänka på en grej nu när ändå Mia är påväg hit. När vi gick i lågstadiet skrev vi ofta brev och många av dom har jag sparat (och tydligen hon med), dessa två slår nog alla. haha! Tur att ingen av oss är speciellt långsinta och tur nog löste vi det också med tanke på att vi är vänner idag. :)
 

Påväg hit

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2013-04-25 10:19:48

Om 4 timmar ska jag möta upp Mia på centalstationen. Hon ska spendera helgen här med oss i vårt lilla boende! Vi ska se Harlem Globetotters show på lördag, sen får vi se vad vi hittar på resten av tiden. Nu ska jag röja undan lite här, kan inte riktigt förstå hur det kan bli så rörigt på bara 23 kvadrat?!
 

Om ni vill veta

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2013-04-24 21:39:00

Allt går sakta men säkert framåt, har skrivit ut CV, skrivit in mig på bemmaningsföretag, sökt en del tjänster över nätet. Jag borde även gå ut och lämna några CVn till butiker, men har helt ärligt inte haft tillräckligt med mod att göra det. Jag känner mig lite vilsen, speciellt när jag har lite problem att förstå vad de säger. Men så fort jag tagit det första steget så vet jag att det kommer gå bra.
Det hjälpte lite att jag fick mail idag om en intervju nästa vecka, det blir min första någonsin så är sjuuukt nervös redan nu. Men det får gå som det går helt enkelt, någon gång ska väl vara den första!

Som ett plus på detta så fick jag nyligen veta att Trollhättan skickat hit gratisbussar härom dagen med cirka 150 arbetslösa ungdomar... Min vanliga tur! haha
 
Bild Sara Dahlfors Ni kan även gå in på hennes blogg, hon har lite fler bilder från de senaste dagarna.
 
 

Ett gott skratt

Permalink | Movies.Books.Music | Kommentarer (0)
2013-04-19 08:40:00

Hittade det här filmklippet när jag slösurfade lite igår. Tänkte att jag kunde dela med mig så ni andra får er ett gott skratt en fredag som denna. :D
 
 

Onsdag kom med fint väder

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2013-04-18 10:18:59

Så typiskt, jag kommer till Sverige efter min resa och vädret suger. Sen kommer jag till Norge, där det tydligen har varit superväder i tre veckor, så då hoppas man ju att det ska vara lika bra när jag är på plats. Men nej, jag möts av gråa moln och regn även här...
Så var det onsdag och äntligen fick Oslo visa sin fina sida -molnfritt hela dagen! Så det blev en joggingtur längs floden (Akerselva) med syster under morgonen. Än har jag inte sett eller gjort speciellt mycket i Oslo, men ska det vara i klass med detta så kommer jag snart bli djupt förälskad i staden!
 
Träning när den är som bäst!

ingen brådska

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2013-04-16 07:57:04

Jag skulle gärna vilja säga att jag redan är ute och söker jobb, men då skulle jag ljuga. Än har jag inte börjat skriva på mitt CV, men känner att det inte är någon brådska. Vill gärna landa lite här hemma innan det är dags för verkligheten att komma ikapp. Sen är jag även lite nervös, på ett positivt sätt, jag har aldrig varit runt och sökt jobb. Jobbet på posten fick jag tack vare pappa, de ringde mig. Men det ska bli spännande att få försöka själv och se hur långt man kan komma.

Helt sysslolös har jag dock inte varit, har fixat busskort och även bytt till ett norskt mobilnummer. Vilket betyder att jag inte längre är nåbar på det svenska. jag kommer bara använda det norska även när jag är hemma i sverige.  Ni som vill ha numret får höra av er på ett eller annat sätt.
Annars njuter jag av att Sonny vill visa hur duktig han blivit på att laga mat, han får högsta betyg av mig! haha Och jag har även börjat förbereda mig inför postmilen. Det var allt, nu ska jag ta tag i den här dagen.
 
 

Now it's for real.

Permalink | Livet i Norge | Kommentarer (0)
2013-04-13 09:09:00

Så var det dags att åka mot mitt nya hem. Kommer sakna min fina familj och bästa vännerna som fortfarande är kvar här, men vi ses snart igen. Ska bli spännande med något nytt i mitt liv! Hejdå Sverige och HEJ Norge!
 

Det sista från USA

Permalink | USA '13 | Kommentarer (0)
2013-04-12 17:51:53

Vegas var vårt sista resemål på vår roadtip, så efter det åkte vi återigen tillbaka till Santa Barbara. Sandra och jag spenderade mycket tid i Santa Barbaras centrum, shoppade & åt god mat medan Louise var i skolan.
 
 
 
Torsdagskvällen följde vi med Louises roomies till ett uteställe för att spela beerpong, det var första gången jag spelade det och jag sög rätt hårt, haha. Men jag fick mina moments ibland! Dock hatar jag öl, men vad gör man?
Kvällen blev lyckad, Sandra och jag avslutade med att få champange av någon random, så vi var glada för det.
 
 
 
Fredagkvällen hade vi också planer på att gå ut. Vi tog bussen till Isla Vista som är känt i hela USA för att vara världens partyställe. Det är egentligen en vanlig gata med hus, men i varje hus är spelas det hög musik och det är knökfullt med folk! Alla trängs med varandra och vi kände efter en kvart att vi inte ville vara kvar längre. Vi åkte hem och det var nog ödet, för kvällen slutade jäkligt bra ändå tack vare det!
 
 
Lördagen hyrde vi bil och åkte mot LA där vi träffade en av Louise vänner, Ana. Vi åkte vidare till Santa Monica där vi hyrde cyklar och cyklade längst stranden. Jag blev helt förälskad i det stället, allt var så underbart, musiken, stranden, folket, allt! Skulle lätt kunna åka tillbaka och bo där.
 
 
Vår sista heldag i USA spenderade vi på ett stort nöjesfält, six flags, där det vara fanns massa bergodalbanor. Jag älskar verkligen sånt, så även om det kändes som jag skulle dö av nervositet varje gång vi skulle upp i en karusell och jag skrek för livet under hela åket, så var det en av de roligaste sakerna vi gjorde i USA. Det tråkiga var att Louise blev riktigt dålig, troligtvis av vattenbrist. Så hon fick avstå de sista timmarna. 


En liten film jag hittade på youtube från en av karusellerna vi åkte. (hoppa fram typ 25sek)
 
 
 
 
Sen kom dagen då vi skulle åka hem. Det var väldigt tråkigt att lämna Louise och allt annat som USA hade att erbjuda. Flygresan gick väldigt bra och snabbt, men så jäkla tråkigt att komma hem i April när det snöar, det kändes inte okej.
Annars har resan varit över förväntan, jag har fått ännu mer att fundera över och jag kommer garanterat att åka tillbaka, förhoppningsvis dröjer det inte allt för länge. Tack återigen bästa Sandra för en jäkligt bra resa ihop. Och tack Louise för att vi fick tillbringa den med dig!

Las Vegas!

Permalink | USA '13 | Kommentarer (0)
2013-04-11 00:14:00

Detta var verkligen en av mina favoritplatser, så jäkla häftigt ställe. För att förklara i stora drag, åkte bil i flera timmar genom öknen, bodde på ett superfint hotell, sov 4 timmar ena natten och 2 timmar den andra, första natten gick vi hem när mcdonalds började servera frukost, den andra gick vi hem när några gamlingar var ute på sin morgonrunda, tittade på soluppgången från 47e våningen, varit på två av vegas bästa klubbar, gick före i kön till klubbarna och slapp betala både inträde och drinkar, spelade bort 20 dollar från en kille på 1 sekund, beställt roomservice, någons hjärta blev krossat, dansat till fötterna gjort ont, relaxat vid poolen.... Alltså det går knappt att förklara, Vegas måste upplevas för att man ska kunna förstå!
 
 
 
En av skillnaden mellan att vara kille och tjej i vegas var att vi betalade endast en drink på hela helgen. Detta var kvittot från ett par killar som bjöd oss på drinkar en av kvällarna. Det motsvarar ungefär 17 tusen kronor! Helt sinnessjukt!


Airport

Permalink | USA '13 | Kommentarer (0)
2013-04-09 03:30:29

Snart lämnar vi USA vilket känns väldigt trist! Men jag kan garantera att detta inte var sista gången som jag sätter min fot här. Vi har verkligen haft en helt awesome resa! Nu har vi några timmars flygresa framför oss, ska bli så skönt när vi äntligen landar hemma i Sverige igen.
 
När jag är hemma igen lovar jag en ordentlig uppdatering om sista tiden i USA, som också var den roligaste delen!

See yaah!
 

Alcatraz

Permalink | USA '13 | Kommentarer (0)
2013-04-04 09:29:31

Vi tog en liten tur ut till Alcatraz när vi var i San Fransisco. Brukar vanligtvis inte gilla att gå på typ museeum och sånt, men detta var både häftigt och intressant. Gå runt i ett fängelse och kolla i in cellerna där riktiga brottslingar suttit. Hemskt egentligen..
Vi fick oss en guidad tur genom fängelset och det mesta intressanta är väl att det inte fanns några sätt att rymma på med tanke på allt vatten som fanns runtom. 36 fångar försökte ändå fly under tiden alcatraz fortfarande var ett fängelse, varav 15 av dessa dog under försöken. Men det var ändå en liten grupp med fångar som försvann helt spårlöst och som ingen hittat. Sjukt att man inte har någon aning om de klarade sig eller om de drunknade.
Nåja, det får nog räcka med fakta, tycker bilder är roligare. Och vill ni veta mer kan ni ju lägga ner lite pengar på en resa hit... eller bara läsa på wikipedia. haha
 
 
 
 

San Fransisco

Permalink | USA '13 | Kommentarer (0)
2013-04-04 06:56:00

Efter LA åkte vi tillbaka en snabbis till Santa Barbara en natt och tidigt på måndag morgon åkte vi mot vårt andra resemål - San Fransisco. Här turistade vi mest och tog det lugnt. Det var en väldigt fin stad iallafall. Enda nackdelen var att den dagen vi skulle åka och se på den fina bron (golden gate bridge) så var det helt dimmigt, vi såg max 10m framför bilen. Vi har inte den blekaste vad vi tagit kort på i dimman. Haha! Dagen därpå när vi skulle åka vidare kunde man åtminstone se lite av bron, så vi fick helt enkelt nöja oss med det.
Här får ni ett gäng blandade bilder från vår vistelse i San fransisco.
 

♥ chips ♥

Permalink | USA '13 | Kommentarer (0)
2013-04-03 07:50:00

Största chipspåsen jag någonsin sett! 2kg, helt perfekt för mig! haha
 
 

Crazy hats

Permalink | USA '13 | Kommentarer (1)
2013-04-02 06:11:33

Jag kan inte sluta skratta när jag ser dessa bilder. Vi gick nämligen in i en affär med massa fula mössor! Jag och Louise gick typ crazy bland dom, så jäkla roligt!
 

The Hollywood sign

Permalink | USA '13 | Kommentarer (0)
2013-04-02 05:57:00

 

Walk of fame

Permalink | USA '13 | Kommentarer (0)
2013-04-02 03:59:56