Året som gått

Permalink | Happenings | Kommentarer (0)
2012-12-31 16:36:00

Det är verkligen roligt att gå tillbaka i arkivet och se vad man gjort den senaste tiden. Det är av den enkla anledningen som jag faktiskt har en blogg. Så nu blir det ett litet inlägg om året som varit!
 
Jag hade ett mål med det här året och det var att fortsätta gå emot mina rädslor - våga ta risker och gör sånt som känns bäst för mig. Vilket jag känner att jag gjort så ofta jag kunnat. Och precis som året innan så har den första halvan av året varit den mest händelserika delen.

När 2012 började stod jag ute på gatan och skålade in det nya året med massa vänner.
 


Den 5 januari blev jag 21år & jag hade en jättebra födelsedag!
 


Sonny & jag ville spendera lite extra tid med varandra och bokade snabbt en resa till indien. Där spenderade vi 2 veckor och levde lyx för väldigt lite pengar.
 
 
Jag kom hem, packade om, för tre dagar senare var det dags för ett låångt äventyr i Australien tillsammans med Sandra. Det var min första & största utmaning, jag visste för det första inte om Sonny fortfarande skulle finnas kvar när jag kom hem, jag tog en risk. Även om avståndet var jobbigt så var det inte för långt för vår kärlek & vi klarade det. Jag ångrar inte en sekund att jag åkte iväg. Resan fick mig att växa och Sandra & jag hade det riktigt riktigt roligt! Vi fick se & vara med om så mycket!
Oså vår favoritfilm från resan, skrattar fortfarande åt oss.
 
Så kom vi hem & fick äntligen träffa våra familjer igen och världens bästa Sonny!
 
 
Bara en vecka senare skulle jag ännu en gång få utmana mig själv. Sonny, jag, hans syster Nellie & hans farbror skulle hoppa fallskärm. Jag förstår inte hur de lyckades övertala mig, jag är rädd för höjder och svimmar väldigt lätt om jag blir allt för nervös, nu skulle jag liksom kasta mig ut från ett flyplan 3000m upp i luften & är man inte nervös då.... Men när jag kom ner på jorden igen så måste jag erkänna att det var nog det häftigaste jag gjort!
 
 
Så var det äntligen dags att hälsa på hos min fina syster i Norge, som jag då inte hade sett på ett halvår.
 
 
Hastigt och lustigt så hade vi inom loppet av två veckor letat eget boende, skrivit på kontrakt & flyttat in i Sonnys & min första lägenhet. Äntligen var vi sambos!
 
 
Det blev midsommar! Festen började tidigt & jag minns att både jag och frida var helt slut redan vid 10, haha!
 
 
Det fanns en hel del att fixa till lägenheten, så mycket har handlat om det.
 
 
Hela första halvåret jobbade jag inte en enda gång eftersom jag var på resande fot, men pengarna började ta slut och jag hade turen att få komma tillbaka till posten, så i juni var återgick jag till jobbet. Har jobbat nästan hela tiden sedan dess, vissa bra dagar, andra dåliga. Blev dessutom tillsvidareanställd!
 
 
Det har blivit en och annan fest, vi drog några tjejer till örebro, klassåterträff, kräftskiva, after work, halloween och lite andra fester.
 
 
Har blivit bortskämd med en hel drös av jordgubbar, kantareller och kräftor. Helt gratis!

 
Sonny & jag firade 3 helt underbara år ihop! ♥
 
 
Nu på hösten såg mina dagar i stort sett likadana ut, så för att det skulle ske någon förändring så klippte jag av mig mitt långa hår & färgade det brunt!
 
Kors i taket, jag tog mig faktiskt ut några gånger för att träna efter 5 år. Kändes väldigt bra och jag gick nästan in för hårt. Blev sedan sjuk i dryga 2 veckor och sen kom snön, så nu var det en stund sen.
 
 
Kände att jag ville ha något att se fram emot, så Sandra och jag bokade en resa till USA!
 
 
Hela december har varit mysig, älskar den där julkänslan! Fick en fin julafton med min familj. Sen under juldagen var det släktträff, vissa var det väldigt längesen jag såg & pratade med. Och idag är det dags att fira in det nya året tillsammans med några av mina vänner.
 
 
Är väldigt nöjd med mitt 2012, det har varit ett händelserikt år och jag hoppas att 2013 blir minst lika bra!
 
 

Släktträff

Permalink | Happenings | Kommentarer (0)
2012-12-29 19:31:29

Den 25 dacember var vi bjudna på släktträff på sultans. Morfars alla syskon, mammas kusiner och så saras och mina sysslingar. Vissa var det väldigt längesen som jag träffade. När vi var mycket yngre så träffades vi på nästan alla födelsedagar, ja vi hade stora födelsedagar när vi var små.
Det var iallafall en väldigt bra släktträff, hoppas det blir fler gånger! :)
 
Först en bild på morfar & hans syskon med respektive, sen en bild på kusinerna & respektive, och sist, men inte minst en bild på oss sysslingar.
Lite kul bild, vi ställde oss i storleksordning, Syns inte så tydligt, men de flesta är 180+ ! haha
 
 
 

Hard work

Permalink | Allmänt | Kommentarer (1)
2012-12-27 20:52:01

Mycket reklam idag, två olika buntar, så det var många som fick komma och hjälpa till idag. Bilen var fullsmockad och det blev inte bättre att det var halt ute. Försökte bromsa i en nedförsbacke, men insåg ganska snart att jag inte skulle få stopp på bilen förrän jag hamnar mitt på en landsväg, så jag körde istället ut i snön och fastnade där. Men det gick bra, efter att sandbilen sandat så hjälpte dom mig bort och jag kunde åka vidare. Mitt drivmedel har varit mina pringles, så tog mig igenom dagen tillslut ändå.
Fick även se tre stora älgar, jag har inte sett en enda under de två åren jag kört på landet, så det var på tiden nu tycker jag :) Det var min dag det!

Julafton

Permalink | Funny stuff | Kommentarer (1)
2012-12-26 21:29:09

Jag hade en väldigt mysig julafton. Det började med julfrukost hemma hos Sonny & mig, och sen delade vi på oss. Han åkte till sin farmor & farfar, och jag åkte hem till mamma. Vad skönt det var att få komma hem igen, kändes så mysigt & hemtrevligt. Åt massa god julmat & sen var det dags för kalle anka, somnade efter askungen tror jag... Och så till sist blev det såklart julklapputdelning. Sonny kom till oss på kvällen också, vi öppnade lite mer julklappar, åt lite mer mat & fick oss många skratt innan det bar hemåt igen. Så var den julen över!

Är iallafall väldigt nöjd med min dag och alla fina julklappar!
Och som vanligt är det min syster som står för bilderna. :)


mormor, jag, sonny, sara & morfar.

Dan före dan före dopparendan

Permalink | Allmänt | Kommentarer (1)
2012-12-22 19:47:00

Äntligen en paus från jobbet, klapparna är klara, granen är klädd och allt annat är också färdigt, så nu får jag äntligen pusta ut en stund och njuta av julen!

Vackert

Permalink | Allmänt | Kommentarer (1)
2012-12-15 18:56:02

I veckan har jag varit ute och kört lite på landet & jag tycker verkligen att det är så himla fint ute med all snö! Visst ställer det till det en aning när man jobbar på posten, så egentligen borde jag inte gilla vintern alls. Men jo, de senaste dagarna har varit så fina. Precis som en vinter ska vara. Dock är det trist med vädret som varit idag, men jag hoppas verkligen det blir bättre!
 
Bjuder på några bilder så min syster kan bli lite avundsjuk när hon ligger på en strand i Thailand! ;)

Lucia

Permalink | Godsaker | Kommentarer (2)
2012-12-13 21:00:27

Jag har inte sett skymten av någon lucia idag. Men tänkte iallafall att jag skulle ha några lussekatter att mumsa på, så jag bakade några igår. Men det var nog sista gången jag kommer göra det! Jag ville för det första att de skulle se ut som på bilden här under, men så blev det ju inte (bilden längst ner är mitt resultat). Dom smakade ingenting & var inte sådär saftiga som köpa lussekatter brukar vara. Så hädanefter kommer jag endast köpa färdiga!
 

12.12.12

Permalink | Happenings | Kommentarer (0)
2012-12-12 17:39:00

Just idag är det många som gjort något speciellt,
Så jag var nere en vända i diket & hälsade på.
Ja, så kan det gå.

Så kan det gå...

Permalink | Allmänt | Kommentarer (0)
2012-12-07 09:15:48

... om man har lånat ut sin dator till sin busiga syster och hennes kompis. Vi roade oss lite och gjorde några statusuppdateringar på hennes facebook. Hoppas ni sett dom! ;) När hon märkte det första gången så byte hon lösenord, men det hjälpte inte så mycket då hennes älskade lillasyster känner sin storasyster alldeles för väl.
 
Puss på dig syrran, hoppas du har lärt dig en läxa! ;)

Vilken dag!

Permalink | Allmänt | Kommentarer (0)
2012-12-05 21:31:48

Kaos på jobbet, minst sagt. Inge kul att vara brevbärare idag. Jag vet faktiskt inte vad som är värst, släpa runt på cykeln i någon timme & vara ute i den kalla snöstormen. Köra bil i stan utan att nå fram till lådorna pga av alla snö & istället på ett eller annat sätt ta sig över snövallarna vid varje låda. Eller köra bil på landet där alla mer eller mindre har kört fast idag & fått gräva sig fram eller fått hjälp av traktor.
Alla jag mött idag när jag dragit runt på min cykel har sagt något snällt till mig, så jag tackar alla er, det kändes lite lättare varje gång!
 
Det här är nog faktiskt den värsta dagen jag varit med om på posten (vädermässigt). Men bara det slutar snöa & blåsa så förjävligt så kan jag iallafall vara något nöjd.
Fina utsikten från vårt fikarum. Observera att detta är på andra våningen....

Julfint

Permalink | Hem & Inredning | Kommentarer (2)
2012-12-04 20:32:59

Jag har som många andra fixat lite julfint här hemma. Har bytt gardiner i alla rum och fixade fina lampor i alla fönster. Dessutom gjorde jag något jag inte gjort sen jag gick på lågstadiet, jag satte upp apelsiner med nejlikor i, det luktar ju sååå gott & det var ju ett väldigt lätt pyssel framför allt! Så småning om kommer det komma upp lite tomtar också. Här har ni lite bilder, kanske kan vara intressant för er som inte varit hemma hos oss än :)


Jobbet

Permalink | Happenings | Kommentarer (0)
2012-12-03 21:05:00

För det första, jag tycker inte synd om någon som klagar på att de måste gå ut en sväng i dessa 15 minusgrader. Nej idag tycker jag synd om mig själv & alla andra postisar (och andra arbetare) som måste vistas utomhus. Fan trodde jag skulle frysa fingrarna av mig!

För det andra så fick jag min julgåva från jobbet idag. Valde mellan 6 olika gåvor, men det slutade med en Minihögtalare & laddare. är speciellt nyfiken på laddaren. Den kommer bli perfekt till mig som alltid har en mobil som laddar ur när jag som minst vill det!
 
 
Och för det tredje så är jag från den 1 januari tillsvidareanställd på 50%. Vilket betyder att jag kommer ha betald semester, få tillgång till massa fömåner som jag kommer uttnyttja till fullo & jag kommer alltid vara säker på att jag får en viss summa pengar varje månad!
Synd bara att det inte är sommar året runt så jag kan springa runt i shorts istället!
 
 
 

Jag Vann!

Permalink | Happenings | Kommentarer (1)
2012-12-03 18:34:00

Förra veckan bokade ju Sandra & jag resan till USA. I och med det fick vi fylla i varsin lapp så vi hade chans att vinna en kabinväska. I söndags fick jag ett samtal, JAG VANN! haha Jag har typ aldrig vunnit något, men någon gång måste väl även jag få ha lite tur! ;)


Pepparkaksbak

Permalink | Godsaker | Kommentarer (0)
2012-12-02 20:34:00

Äntligen är det december. Älskar verkligen allt som hör julen till och inte minst bakningen! Sandra & jag körde all in på pepparkaksbakningen igår. Kändes dock lite annorlunda att inte ha mamma med, har ju alltid gjort allt detta med henne (och min syster). Men blir väl så när man flyttar hemifrån, man får skapa sig egna traditioner.
gjorde några mozartkulor också, men ska göra mer godis & lite sånt vid ett senare tillfälle. :)