Love you

Permalink | Kärlek | Kommentarer (1)
2012-04-29 23:00:33


Det sista av Cairns

Permalink | Australien '12 | Kommentarer (0)
2012-04-28 08:40:00

Vi har nu lämnat Cairns & värmen för att spendera våra sista 2½ veckor i Melbourne & Sydney. Vår sista dag i Cairns hade vi hoppats på sol en sista gång, men tyvärr så var det ett stort tråkigt moln som täckte hela himlen den dagen.. Så v spenderade vår sista dag i shoppingscentret, hittade varsin mysig tröja & jag hitatde en viskad väst. Ni kanske får se bild vid ett senare tillfälle.

Sista kvällen i Cairns var vi dessutom ute & käkade med två svenska tjejer, hade det supertrevligt & avslutade kvällen med dans! Vårt hostel låg en bit utanför stan, men Sandra & jag bestämde oss för att gå hela vägen tillbaka i mörkret. Mot slutet gick vi nästan ute i vägen & då ser vi en polisbil komma imot oss. Min första tanke var "Får vi inte gå här, ska vi få böter?", men dom frågade var vi skulle, för det hade tydligen varit massa rån runt om i kvarteren. Vi hade 200m kvar, så vi sprang nästan sista biten. Hädanefter tänker vi ta taxi eller gå till uteställen som är riktigt nära!

Det tog sin lilla tid att packa, ni ser ju kaoset! Men tillslut fick vi ordning på allt. Flyget till Melbourne gick också sjukt smidigt, det enda som hände var att min väska hade övervikt! haha, men det löste sig, Sandra fick ta lite grejer i sin väska.







Och nu sitter vi i Melbourne! När vi landade igår strax efter fyra kändes det som att vi tagit en jävligt snabb genväg hem till Sverige igen. Vädret här känns som en solig vårdag. Så idag har vi varit och letat varma kläder, vi hade inte tänkt oss att det kunde vara såhär kallt i Australien! Vi var nyss i nästan 30 graders värme liksom! Men, några äventyr väntar ändå! ;)

Melbourne:


Kuranda

Permalink | Australien '12 | Kommentarer (0)
2012-04-28 08:10:27

En dag i Kuranda, en liten by utanför Cairns i regnskogen. Vi åkte ett gammalt tåg dit som gick vääldigt sakta, men det var väldigt fina vyer över regnskog & vattenfall. Under dagen följde vi ett schema, vilket tyvärr ledde till att det blev lite stressigt vissa gånger. Vi började iallafall med att få veta mer om aboriginernas kultur, de visade olika danser, de spelade didgeridoo, visade hur de jagade & vi fick även testa på att kasta boomerang. Därefter fick vi grillbuffe, supergott! & jag åt min första jordgubbe iår! Efter maten åkte vi Army duck, en stor bil&båt kan man väl säga, det var tyvärr det tråkigaste vi gjorde... Sen på kanske 20 min fick vi vara i en wildlifepark, kändes som vi gjort det förut, men nu fick vi iallafall sen en dingo! Det sista vi gjorde här var att vara en stund i Butterfly sanctuary, det var fullt med fjärilar överallt! Väldigt fint.
Så var det dags att ta sig hemåt, här hade vi valt att åka skyrail, liiiiiiiiite läskigt, det var så himla högt! Men även här var det fina vyer, men det var skönt när vi äntligen kom fram!


























Uncle Brian's fun falls and forest

Permalink | Australien '12 | Kommentarer (0)
2012-04-27 01:47:42

Jag kan nog tyvärr inte återberätta denna dag, kan nog bara säga att jag skrattade från klockan 8 på morgonen till 8 på kvällen när vi gjorde denna trip! Åker ni någonsin till Australien och håller till uppe i Cairns, åk på den här Uncle Brians turen, det var bland det roligaste vi gjort här! Ni får lite bilder, så kan jag förklara vartefter!

Börjar med en bild på Gus the bus! Som faktiskt hade en svensk flickvän - Volvina!


Här fick vi lära oss om växten "wait a while". Nu kan man inte riktigt se den, men jag sitter iallafall fast i den växten.




Här behöver jag kanske inte ens förklara vad vi gör, men det var ialladall sjukt kul trots att man blev lite mörbultad efteråt!




Utsikten när vi skulle äta mat, inte helt fel.


Här var det otroligt kallt i vattnet, jag tänkte först inte hoppa i, men i mitt försök att göra en liknande bild som Sandra så tappade jag balansen.. Så kan det gå!




En okänd tant & ett jävligt stort träd!





Så har ni en liten film inuti Gus! hehe

Friends forever

Permalink | Australien '12 | Kommentarer (0)
2012-04-23 11:45:45

Man blir som man umgås, eller? Detta är alltså inte min säng! haha ;D

Lagunen

Permalink | Australien '12 | Kommentarer (0)
2012-04-23 10:12:45

Molnen kom fram under dagen, men av någon anledningen har solen lyckats undvika dom ändå! Idag har vi även hunnit med att boka två utflykter, en imorgon och en på onsdag, ska bli spännande, men ni får veta mer när vi varit iväg! ;) Så idag kan faktiskt ha varit vår sista stekardag här i Australien. Vi håller dock tummarna för att torsdag också bjuder på fint väder så vi får njuta en sista gång innan vi flyger vidare på fredag till ett lite kyligare klimat!







Fyra timmar

Permalink | Australien '12 | Kommentarer (0)
2012-04-23 01:38:33

Här är det bara att passa på, vi hade en molnfri dag igår som vi spenderade vid lagunen. I hela 4 timmar befann vi oss i den stekande solen, tog små pauser för att sitta vid kanten och doppa fötterna i vattnet. Helt underbart! Och sicken tur vi har, för idag är vädret lika fint, så det blir lagunen idag också!



För er som undrar varför vi inte badar i havet, här har ni den anledningen:

Och för er som inte ser vad det är så är det en krokodilvarning, vi vill helt enkelt inte bli krokodilmat! ;)

Shoes

Permalink | Shopaholic | Kommentarer (1)
2012-04-22 02:19:15

Att gå runt i ett shoppingscenter utan att köpa något fungerade faktiskt väldigt bra, tills jag hittade dessa skor! Jag tänkte först låta det vänta till jag kom till Melbourne, men så insåg jag att jag skulle ångra mig så mycket om det visade sig att de inte fanns där. Det bästa var att just igår när jag tänkte köpa dom så hade de 30% på allt i hela butiken, vilket gjorde att jag fick betala 200kr för dom. Helt okej!

Tre dagar i cairns

Permalink | Australien '12 | Kommentarer (0)
2012-04-22 02:00:14

Som jag redan sagt så är det väldigt jobbig värme här uppe i Cairns! Vi orkar knappt vistas utomhus, så vi har haft tre dagar som vi spenderat i shoppingscentret.. Lite halvtråkiga dagar om jag ska vara ärlig.
Utöver det har vi gjort ungefär detta:

Testat på donkens McFlurry, double choc fudge & minty choc fudge.


Ätit svenskt godis



Varit ute & käkat gratis mat, som inte var gratis för man var tvungen att köpa något att dricka för att få maten....


Sen har jag även smällt i mig tre chipspåsar! Det är ungefär det vi gjort, så vi kan ju konstatera att man äter väldigt mycket när man har det mindre kul ;) Haha
Idag är det klarblå himmel & strålande sol, så idag blir det att ligga vid lagunen så länge vi kan!

tjugotre kilo!

Permalink | Australien '12 | Kommentarer (0)
2012-04-20 09:35:14

Där har ni det, 23kg vägde min väska! Om jag inte minns helt fel vägde den ungefär 15kg när jag åkte hemifrån, och med lite enkel huvudräkning så har min väska alltså gått upp ÅTTA J*VLA KILO! Nu vet jag iallafall att jag slipper betala extra för övervikt, pjuuu..


Jag har köpt en våg!

Permalink | Australien '12 | Kommentarer (0)
2012-04-20 08:11:35

Upp till bevis nu vad min väska väger, jag gissar på 21kg & Sandra på 22kg. Den får max väga 25kg när vi ska flyga till Melbourne.... hm, håller tummarna för att den inte väger mer än det iallafall! Ni får veta resultatet lite senare.

Torsdag i Cairns

Permalink | Australien '12 | Kommentarer (2)
2012-04-19 14:32:42

Mission beach var verkligen inte mycket att hurra för måste jag säga. Inget att göra och som jag sa i det tidigare inlägget så väntade vi största delen, väntade på bättre tider typ. Nu är vi i Cairns, sista stället innan vi flyger längst ner i Australien till Melbourne.

Vi har under två dagar hunnit konstaterat att det är sjuuuukt varmt här, trots att det är molnigt.. Så idag var vi faktiskt vid shoppingcentret för att de hade AC där. Jag var bara tvungen att testa de kläderna jag har på bilden nedan. Om jag fattat rätt är detta träningsshorts, fanns även i guld, lila, blått & svart. Vem går i sånna brallor? Eller vem fan tränar i dom? Jag hade nästan lust att köpa dom bara för att! Hade säkert varit ensam om att ha sånna heta shorts på gymmet iallafall! haha
Förresten så kom jag tillbaka utan en enda påse! Bra gjort av mig!



Skratt Fnatt HATT Katt

Permalink | Shopaholic | Kommentarer (0)
2012-04-19 07:45:36

Fick köpa en ny hatt för ett tag sen, den andra ville inte riktigt vara med längre!

just waiting

Permalink | Australien '12 | Kommentarer (0)
2012-04-16 08:55:34

Igår var det dags att åka från townsville till missionbeach, men denna gång gick det inte lika smidigt som det brukar göra. En timme skulle vi sitta och vänta på bussen var det tänkt, bussen skulle gå klockan 12.00. Kvart över tolv får vi veta att det är något mekaniskt fel och att nästa buss går halv 3. Så där fick vi sitta i sammanlagt 3½ timme! Sandra var visserligen iväg & handlade på subway så vi fick i oss lite mat. Tillslut kom äntligen bussen och vi kom på ganska så snart, tur var väl det för tre personer fick inte plats och fick stanna!
Vi var rätt nervösa på bussen, vi hade inget nummer till hostlet så vi kunde meddela att vi skulle komma 3½ timme senare. Så vi visste inte om vi skulle få tillbringa en natt på ett annat hostel eller om vi faktiskt skulle få tillbinga natten utomhus någonstans. Men det löste sig, man såg hostlet från busstationen och vi hann dit innan det stängde.

Ja, vi som inte skulle ha internet. Men vi träffade faktiskt en av våra nya vänner här när vi kom hit och hon hade fått gratis internet som hon gav till oss idag innan hon åkte! Hur snällt var inte det då? :) Finns nämligen inte mycket att göra här, iallafall inte när det regnar vilket det gjort idag. Får hoppas på bättre väder imorgon. Det är dessutom en månad kvar till vi kommer hem igen, så ska njuta lite extra nu sista tiden! See yaah!

Magnetic island

Permalink | Australien '12 | Kommentarer (0)
2012-04-14 14:00:09

Vi har tillbringat de senaste två dagarna i en mysig bungalow på Magnetic island och vi har haft det riktigt roligt. Man kan väl säga att vi gjort saker som är lite utöver det vanliga. Vi har fått möta massa olka sortes djur, som vi dessutom fått hålla i.
Att mata små papegojor var galet, dom var helt hysteriska, men så himla häftigt att stå där med flera stycken på både huvudet & armarna.

Vet inte om ni minns att jag klappade min första orm på Australia zoo? Hur som helst så fanns det en orm här som man kunde få hålla i & tuff som jag var skulle jag ju såklart hålla i den trots att jag inte alls gillas ormar. Men jag fick väl lite panik, hela min kropp skakade, jag minns inte ens om jag andades & jag höll på att börja gråta, men nu har jag iallafall gjort det & kan vara stolt över mig själv att jag vågade trots allt!

En av kvällarna spelade vi coconut bowling, Sandra lyckades få den första striken vilket innebar en hel tillbringare med gratis öl. Jag själv var en ifrån att få strike, men lyckades iallafall få ner den mittersta vilket innebar ett glas öl/vin. Kändes faktiskt helt okej, även om det smakade skit!

Det sista vi gjorde innan vi lämnade ön var att åka iväg & mata små rock wallabies, dom var helt ute i det fria, men var ändå väldigt tama. Sandra & jag var helt ensamma med dom & det var nästan så vi hade velat packa ner en i väskan, dom var så sjuukt söta!

Det var ungefär det vi gjorde under de här två dagarna, nu försöker jag kurera mig, har blivit ganska så förkyld men hoppas att det går över snart.
Här nedan har ni några bilder iallafall, kommer nog dyka upp ännu fler på facebook lite senare.





Kompis

Permalink | Australien '12 | Kommentarer (1)
2012-04-11 13:57:34

En possum är vad denna krabat är för något, en liten vän vi har här på hostlet.
Imorgon åker vi till magnetic island för lite äventyr i två dagar, vi ska bland annat kramas med koalor! Annars får vi se vad som dyker upp under tiden vi är där! Ha det bra sålänge!

If it's worth having, it's worth fightin' for

Permalink | Kärlek | Kommentarer (0)
2012-04-11 12:43:30

Jag har aldrig tvivlat en sekund på att vi inte ska klara av att vara ifrån varandra såhär länge. Trots att vi befinner oss flera tusen mil ifrån varandra så känns du ändå så nära i mina tankar & i mitt hjärta. Jag har nog aldrig varit med om såhär stark kärlek, det vi har är något speciellt, tillsammans kan vi klara allt! Längtar så mycket efter att få komma hem & få krama om dig igen. Älskar dig Sonny ♥



Shopaholic

Permalink | Shopaholic | Kommentarer (0)
2012-04-10 14:20:14

Nu har jag gjort det igen! Japp, grejerna liksom bara hänger där precis som att de väntar på att jag ska köpa dom och jag kunde ju såklart inte riktigt låta bli den här gången heller.. ;) Och jag vet redan att jag har lite svårt att hålla i pengarna, men det finns ju så mycket fint här! Fast, nu får det vara nog ett tag.

Påskhelgen

Permalink | Australien '12 | Kommentarer (0)
2012-04-10 09:48:53

Vi har ju inte riktigt firat påsken som hemma, men vi fick göra det bästa av det. Vi köpte chokladägg och gömde för varandra, vi var ute & käkade på restaurant, vi var på en liten svennefest innan vi drog ut och dansade, hostlet hade gömt småägg överallt dagen därpå som vi fick äta om vi hittade dom (vi hittade 10 stycken), lite halvsega efter en natts party så la vi oss vid lagunen och hade det väldigt bra! En helt okej påskhelg måste jag säga!

Nu har vi lämnat fina Airlie beach, kommer sakna det stället. Vi befinner oss just nu i Townsville & denna dag har spenderats i ett shoppingcenter, inte helt otippat! ;) Har lite planer för resterande dagar, men det får ni veta mer om när det är dags!

Först har ni en film från när jag letar påskägg, sen har ni lite bilder från helgen!




drive-thru "systembolaget", typ! Skönt att slippa gå ut ur bilen för köpa alkohol. ;)








Whitsunday

Permalink | Australien '12 | Kommentarer (5)
2012-04-05 01:48:13

Vi har haft några underbara dagar på havet. Tyvärr fick vi aldrig testa på att verkligen segla för det har varit vindstilla hela tiden, så gick bara på motor. Men jag klagar inte, det var knappt några moln på himlen, vi hade en egen liten kabin med egen toa & dusch, vi blev serverade god mat, vi snorklade och fick se havssköldpadda & lilla nemofisken (väldigt sällsynt, men lyckades få en hyffsad bild), vi åkte kajak, vi testade stand-up-paddle, vi besökte white haven beach - en otroligt fin strand (bilden där nere gjorde jag ett försök att hjula, ni ser ju hur det gick, haha), vi hoppade från båten, det har varit 25grader i havet, vi tittade på solnedgången, vi satt under stjärnklar himmel, vi har helt enkelt haft det så sjuuuuukt bra! Jag är så jävla nöjd, relax till tusen och vi har haft helt fantastiskt väder! Skulle lätt göra om det och nu är jag dessutom sugen på att lära mig segla, så pappa i sommar följer jag med ut till segelbåten så får du lära mig, kanske skaffar mig en egen båt i framtiden! :)

Här har ni en hel drös med bilder (kommer komma mer på facebook), se och njut! ;)
Note: anledningen att vi har våtdräkter på oss beror på att det är så mycket maneter, så man får inte bada utan det.

Airlie beach

Permalink | Australien '12 | Kommentarer (2)
2012-04-02 01:59:44

Vi kom hit väldigt tidigt på morgonen i torsdags, klockan var halv 7, solen var precis påväg upp & när vi fick se staden uppifrån bergen så var jag helt fast. Så himla vackert! Redan första dagen, utan att ens utforskat området bestämde vi oss för att stanna ett tag här. Nu är det bestämt att vi stannar enda till måndag. Vi bor på ett lugnt hostel bara någon minut från stan, trevligt folk och ett perfekt ställe att koppla av på.
Enda nackdelen är att man inte kan bada i havet här, isåfall måste man ha våtdräkt och det är på grund av att det är så mycket maneter här. Men hostlet har en pool, plus att det finns en rätt stor lagun man kan vara vid.

I förrgår hade hostlet gjort det supermysigt med filtar och tända ljus på gräsmattan, där satt vi allihopa under Earth hour, dom grillade korv och hade frågesport. Vi kom näst sist! haha

Just nu fördriver vi tiden till vi ska hoppa på en rätt lyxig katamaran om jag får säga det själv. Ser verkligen fram emot det, vi ska segla whitsundays, snorkla, bada, sola och ha det alldeles underbart i 2 dagar och 2 nätter. Det kommer även bjudas på gourmet mat vilket jag också ser fram emot efter all pasta & ris!


Spindelchock

Permalink | Australien '12 | Kommentarer (1)
2012-04-01 02:31:02

Fyyyyfan säger jag bara! Här tänkte vi sätta oss & käka lite flingor & mjölk i lugn & ro, men när jag ska hämta skedar ser jag vid mina fötter att tre tjocka ben stack ut under bänken, och jag tänkte "fan, bara det inte är...", men jooo jag backade och såg en gräsligt stor äcklig spindel. Jag fick panik & Sandra fick ännu större panik när hon insåg vad det var. Jag rös i hela kroppen, nästan så jag skakade. Nu var det lite svårt att fånga på bild hur stor den egentligen var, jag försökte ställa fram en ölburk, men jag klarade inte riktigt av det & sen sprang den iväg. Men tänk er den dubbelt så stor som den är på denna bild så har ni ett ungefärligt mått. Den är iallafall död nu & troligtvis kommer vi inte se några fler under tiden vi är här!